onsdag 26 november 2008

Snart dags att tända det första ljuset...

Tiden går för fort. Så är det bara. Gillar inte det. Vill stanna tiden. Det är snart december. Första advent! Viggo ska sjunga i kyrkan på söndag! Wow, lilla killen... Dags för lussekatter, glögg, pepparkakor, julkalender, adventsljusstakar (kollade!), julgardiner (uppsatta!), stress, julklappar, pyssel, jullov, sovmornar (mmmmmysigt...), mellandagsrea, nyår trettonhelg... O svisch, så är allt över. Allt det där som jag faktiskt sett fram emot, ganska länge, faktiskt. De bästa jularna är ju när jag får åka hem! Sen är nästan januari slut och sen är det... Nä, får inte tänka så. Ta EN dag i taget. NJUT av tillvaron. Det är ju underbart att få vara hemma, få mycket tid med barnen. Once in a lifetime... Den möjligheten kommer inte tillbaka. Aldrig någonsin. Jag har ju världens goaste barn!




Va deppig jag blev nu... Ska gå o städa badrummet...



Kram!

måndag 24 november 2008

Second hand...

Under den gångna helgen gjorde jag mitt bästa för att sälja urvuxna barnkläder på klädmarknaden som Fredsduvans föräldraförening anordnade. Det blev väl inte så himla mycket sålt, men jag tror att jag gjorde ett bättre resultat än många andra... Ska nu ta kontakt med en jättefin secondhandbutik för barn i Nacka som heter Mollamaia. Hoppas att jag kan lämna in kläderna där.
Jag fyndade en del själv till lilltösen. Till Viggo fanns det inte nånting mer än ett par vantar, tyvärr.
För dryga 300:- fick jag en tomteklänning, ett par lädertossor, vantar, ett set med plyschklänning i brunt med tillhörande body, en omlottklänning i grönt, en täckväst i jeanstyg, en PoP overall i rött, tunika och tights i vinrött och en manchesterklänning i naturvitt. Det kallar jag fynd!
Måste nu visa vad Hanna hade på sej idag- kusin Emmas alldeles fantastiskt söta hängslebyxor, anno 1988? Det kallar jag återanvändning!


Kram!


Se det snöar...

Guuud va det snöar! Jag tycker att det är himla mysigt! Är också MÄKTA stolt över mej själv, för vi tog vår "Jordbrorunt" tur trots busvädret o drivsnön. Och det var trevlig också! Tack söta goa Kristina för att jag har dej att promenera med varje dag! Hur ska det gå när hon börjar att jobba igen. Får väl snacka in mej hos Dennis så att han hänger med på mina promenader. Men, det blir ju inte samma sak... Hanna sover som en gris i vagnen och jag vänar smått otåligt på att hon ska vakna o vara hungrig. Mina tuttar behöver det.... Magnus är något decimerad sedan igår. Han skulle visa att han inte var sämre än ungarna och STOD upp i en pulka och åkte på så sätt nerför backen... Avslutningen var inte så snygg, han kraschade och slog i svanskotan... Så här snygg var han i alla fall tidigare på dan!


Kram!

söndag 23 november 2008

När blev jag en pysselmorsa?!

Håller på att planera julpyssel. Jag och Maria ska julpyssla med våra barn här hemma, en eftermiddag framöver. Tänk va' kreativa vi kommer att vara! Här ska tillverkas julgranskarameller, snöstjärnor, garntomtar och sockerlyktor! Barnen kommer att vara alldeles till sig av skaparglädje! ... i fem tio minuter alltså... sen kommer de att pipa iväg och leka i Viggos rum och jag och Maria kommer att sitta här och göra klart allt pyssel... Hoppas att glöggen kommer att smaka bra i alla fall! Och det kommer ju faktiskt att vara himla mysigt, det vet jag ju! ...är nog lite av en pysselmorsa i alla fall... fläckvis...

Har ni sett vilka goa barn! De härjade vilt i pulkabacken idag! Jaa inte Hanna då, hon satt mest i vagnen och tittade storögt.





Kram o godnatt!

Det heter väl Bob i alla fall?!

Har precis kommit in efter en tur i pulkabacken. Det är fantastiskt väder ute och Viggo bara älskar att åka på sin snowracer, eller Bob om vi kallade det hemma i Igelstorp... Hanna börjar göra en massa småilskna ljud, så jag ska ta och gosa lite med henne. Hon har suttit så snällt i vagnen medans vi har härjat i snön...

Ha det gott så länge!

lördag 22 november 2008

SNÖ!

Varje år förundras jag över hur mjuka alla ljud blir ute när det den första snön har kommit. Jag gillar verkligen vintern när det är som det har varit idag; några minusgrader, ganska klar himmel och snö... Jag blev så inspirerad att jag fixade min lilla ljusslinga i trollasseln och så kopplade jag in min "fuskbuxbom" i förrådsfönstret. Det blev jättefint! Viggo och Magnus var ute och lekte i nästan fyra timmar; det var snowracer, snöbollskrig och en massa annat kul... Och nästa helg är det första advent... hjälp.. sakta ner tiden lite... Från det ena till det andra! Hanna har börjat äta "riktig" mat! Eller ja, äta är väl att överdriva något... Hon gapar stoooort när skeden kommer, men hon vet inte riktigt vad hon ska göra när maten väl är i munnen... Det fixar sej nog det med vad det lider... Söt är hon i alla fall!

fredag 21 november 2008

Det är ju nästan vinter nu!


Jag måste säga att jag verkligen gillar vädret som det är nu. Härlig sol, blå himmel coh några goa minusgrader. Kinderna blossar som stoppljus när man har varit ute. UNDERBART!




Låt det nu bara komma lite snö så är lyckan fullständig!




Så var det snart helg igen. Skönt! Saknar mina killar här hemma!




Tänk.. Snart är det december... Det är snart JUL! Det är snart NYÅR och vi får skriva 2009 istället.... Jävlar va tiden går fort...




lördag 8 november 2008

Så var det lördag igen...


Rapport från soffan:


Barnen sover. Magnus sover. Jag har tråkigt. Ska nog smyga iväg till frysen och plocka fram (och självklart äta upp...) den UNDERBART goda Ben & Jerrys glassen "Half Baked" som blev veckans lördagsgodis. GRYMT god!


Idag har vi städat vårt förråd, jag fattar inte hur mycket skit vi lyckas med att trycka in där! Nu kan man dansa salsa där inne! Frågade Magnus om han ville ta en svängom, men han vägrade...
Hoppas att han kommer att vilja dansa med mej på bröllopet... Faan vore det annars! ...han vågar nog inte annat då... ;)


På eftermiddagen for vi in till stan och strosade runt vid Odenplan. Sen käkade vi middag på Wasahof (http://www.wasahof.se/). Det var väääldigt gott, men jag måste erkänna att det var svårt att njuta helt av maten. Precis lagom till att varmrätten ställdes fram, så tröttnade Hanna och sen kan ni räkna ut resten... På nåt sätt fick vi ändå i oss maten och det var riktigt trevligt. Mysigt att gå ut och käka med hela lilla familjen! Viggo är så duktigt och tycker det är lite spännande att äta på retaurang. Han saknade dock räkchipsen som man får på kinakrogen!
Jag vill jättegärna gå dit igen, men då utan barn. De har ruggigt läckra skaldjursplatåer som jag väldigt gärna vill testa ihop med ett och annat glas gott vin...


Såg också ett annat kul ställe - SalsaAkademin! Det vore nåt det, är helt övertygad om att jag nog skulle kunna "baila" loss där! Hittade deras hemsida.... http://www.salsaakademien.se/


Sov gott! Kram!

fredag 7 november 2008

Laddar inför en härlig helg...

Så sitter jag här, ensam i soffan, med en kopp te inom räckhåll.

Magnus och barnen sover sen några timmar. Jag ska strax gå upp och väcka dottern för lite mat innan natten. Då sover hon så gott fram till kl 6 imorgon bitti. Hoppas att hon är en snäll tjej så att hon somnar om fort imorgon. Mamma vill ha sovmorgon!

På söndag tänker jag göra mitt allra bästa för att komma upp tidigt. Tänkte att Viggo ska få bjuda pappa på frukost på sängen på "Fars dag". Vet att Viggo skulle älska det! Troligen den "drabbade" pappan också...

Samma dag ska Viggo börja på skridskoskola, Friluftsfrämjadet arrangerar. Magnus har lovat att han ska vara med. Är innerligt tacksam för att jag slipper frysa i Hanvedens ishall i en timme varje söndagsmorgon...

Är ganska säker på att jag lär få vara med på måååånga liknande aktiviteter i framtiden, så jag skäms inte ett dugg över att jag är glad att slippa just denna... ;)

Hanna har sedan en vecka lyckats att rulla från rygg till mage. Har dessvärre inte lyckats att få med vändningen på film än, men kolla hur glad hon är änr hon har lyckats!

Nu börjar ögonlocken bli behagligt tunga, ska passa på att hoppa på sömntåget.

KRAM!


tisdag 4 november 2008

Tiden går så fort...


Fem månader.


Jag har varit hemma i FEM månader!


Det är ju jättelång tid! Det har hänt så mycket. Hanna skrattar högt, sitter med stöd, är jättestark i benen, börjar väl skolan snart... Hjäääälp.... Vill stanna tiden, det får inte gå så fort!


Viggo är alldeles fantastisk han också. Vi var på utvecklingssamtal på skolan idag, han och jag. Fröken Janna hade bara gott att säga. Jag förstår henne - han är så himla go! Det hetsiga temperamentet har han absolut fått från pappa och sin fantastiska sociala förmåga har han definitivt fått från mej! ;)


Jag låter som världens mest självbelåtna person. Men, jag är så stolt över mina barn. Jag måste få svälla ut och "skräppa" över mina fantastiska barn!


Börjar bli trött nu, det är dags att gå en trappa upp och sova.


Go natt!


KRAM!