torsdag 30 april 2009

Hej hej!

Trevlig Valborg!

Hoppas att alla goa människor får en trevlig Valborg. Njut av det vackra vädret, vinn små trevliga priser i lotteriståndet, njut av vacker sång och gnistrande vårbrasor.

Ta det lugnt med spriten och umgås med vänner och familj.

Jag ska ligga här i min soffa och dricka te och kurera mej så jag blir så där glad och pigg som jag alltid vill vara.

Stor kram!

onsdag 29 april 2009

Kväll med stora förhoppningar...

Barnen har somnat. Mannen också. Hoppas på en lugn natt med min älskade bredvid mej i sängen. Inatt satt han och sov i fåtöljen i vardagsrummet på grund av en ilsket värkande axel.

Jag häller i mej te och väntar på att halsen ska bli som vanligt.

Lilla dockan är fortfarande lite låg men verkar så smått på G. Hoppas, hoppas, HOPPAS - nu har hon varit sjuk i en vecka. Nu måste det vända.

Det är ju konstigt egentligen. Igår kväll vägrade hon sova med mej, när pappa kom och tog över så somnade hon på bara några minuter. Ikväll bad jag Magnus ta henne för att sova eftersom det funkade så bra igår. Hon vägrade att somna med honom. När jag tog henne så somnade hon på några minuter. Ombyte förnöjer, eller?!

Cirkus Svensson - live från förorten!

Nu ska jag koncentera mej på intrigerna i Grey's Anatomy.

Kram!

Snart kommer han hem...

Idag tog jag mod till mej och frågade om Viggo kunde få cykla med Ida och hennes pappa till kören. Det fick han. Ringde därefter Biancas pappa som kommer och hämtar barnen i kyrkan.

Så snällt. Skönt att jag faktiskt vågade fråga.

Min hals känns som... Ja, skit. Hanna är inte heller på topp. Hon har varit lite låg hon också. Vi har sovit över två timmar och ätit lite (inget har kommit tillbaka - försiktigt jippiiii.... Schhhhhh...) och lekt lite och klättrat i trappan.

Vi har en skiva som blockerar trappan, Hanna gillar att stå på första trappsteget och gnaga på den. Hon får klättra i trappan också när vi är med. Hon tycker att det är jätteroligt och tittar triumferande på mej för varje steg som hon klättrar. Goa unge. Bli frisk nu.

Nu mår jag ganska ok, bara jag inte behöver prata. Eller svälja.

Ska hälla i mej en kopp te innan sonen kommer hem. Längtar efter honom. Imorgon ska han få vara ledig om han vill. Det är ju valborg!

Kram!

tisdag 28 april 2009

Hoppas att det blir lugnt i natt...

Hon kräktes upp vällingen ikväll igen. Sen ville hon inte sova. Trött, men kunde inte komma till ro.

Till slut blir man nästan lite snurrig i skallen. Tack och lov kom Magnus och tog över. Fast jag sa att han inte behövde, han har så ont i sin axel, är trött, ska ju jobba imorgon...

Precis som om jag är så himla duktig och inte behöver nån hjälp. Precis som om jag tror att det bara är jag som fixar sånt i vår lilla familj.

Hanna somnade på fem minuter när jag lämnade över. Nu sover de alla tre där uppe.

Jag sitter här och vågar inte riktigt gå upp och lägga mej. Då kanske hon vaknar och då är allt igång igen... Hoppas ändå på en lugn natt.

Och att jag inte har ont i halsen imorgon, som jag har nu...

Kram!

Så fortsätter det...

Min son är underbar. Han ville så gärna ha en egen väckarklocka. "Så att du inte behöver tjata så mycket på mej, mamma!" I söndags kväll fick han en alldeles egen väckarklocka. Igår studsade (nåja...) han upp ur sängen när den ringde. Vilken succé!

Idag vaknade han inte. Väckarklockan pep och pep och pep och pep... Då gick jag in till honom och höll den lite närmare hans öra och då säger han bara - "Förlåt". Och sover vidare.

Han kom upp till sist. Han klädde sej och borstade tänderna utan något tjat. Min älskade prins.

Själv är jag lite av ett vrak idag. Ont i halsen och tokigt trött. Känner mej rörig och rastlös.

Dottern somnade så fint igår, men bara efter ett par timmar blev hon orolig. Igen. Efter en stund gav jag henne en flaska välling som hon riktigt hungrigt drack upp. Det är så skönt att hon äter, tänkte jag. Det funkade en liten stund, men sen började hon härja igen. Det slutade med att hon började hosta och kräktes upp vällingen. Liggandes på rygg i sängen. Stackars lilla älskling! Jag hade inte somnat ordentligt och hon ligger i sin spjälsäng precis bredvid mej, så jag var snabb att plocka upp henne. Vad hade hänt om jag inte hade vaknat?

Efter dusch och rena sängkläder så somnade hon och sov hela natten till klockan sju. Alldeles lugnt och stilla. Jag kunde inte sova. Hann med både en och två avsnitt av CSI, hängde tvätt och ältade tanken - Vad hade hänt om jag inte hade vaknat?

Nu sover hon gott i sängen och jag ska göra henne sällskap.

Kram!

måndag 27 april 2009

En mysig kväll!

Har haft en mysig kväll med go mat och ett glas vin. Efterrätten var alldeles fantastisk - varma chokladcroissanter med vanlijglass... Mmmmm... så GOTT!



Dottern har än så länge (på en dryg timme) snurrat runt och gråtit två gånger. Hon somnade om när vi vände henne rätt och stoppade in nappen. Hoppas att det är vad som blir.

Vill så gärna sova inatt.

Halsen känns som sandpapper. Och jag som inte ens har rökt. Vill inte bli sjuk! SKA inte lbi sjuk. Så det så! Basta!

KRAM!

Bit ihop eller bryt ihop?

Jaaa, det är frågan... Vår lilla goding Hanna har i två nätter varit så oroligt och ledsen. Har inte varit med om detta tidigare. Hon kanske har ont nånstans, men var?! Vad gör man? Åh, det gör ju så ONT i hjärtat!

Hon sitter i knät en liten stund, sen snor hon runt som värsta illern i sängen, ligger, sitter, ramlar, gråter, sitter, sover, gråter, kryper, snurrar, gråter.... Tills hon säckar ihop av utmattning. Inatt gick det inte att lägga henne i egna sängen, utan hon har snurrat omkring hos oss. Jag har säkert sovit en del, men det känns inte så. Kliar i ögonen...

Hoppas på att det vänder idag och att hon får tillbaka sitt lugn och sover som vanligt inatt...

Nu sover dockan i alla fall och jag ska ta tag i det som skall fixas. Ska förbereda för bak av chokladcroissanter som skall avnjutas varma med glass efter grillmiddan ikväll. Mumma!

Sen ska jag sätta mej i solen och blunda. Lite njuta måste få plats också...

Sonen var så go idag och det gick så bra att gå till skolan. Han var så stolt i morse, för han hade minsann sovit i sin säng hela natten (hade inte hjärta att berätta att pappa faktiskt fick ligga inne hos honom i både en och två timmar för att det var nån som inte kunde sova...) och varit uppe alldeles själv och druckit lite vatten. "Sen bara hoppade jag i säng och somnade om, mamma!" Min älskling!

Barnen skulle vara utemed skolan i eftermiddag, funderar på att packa mellis så att vi kan ha lite picknik i solen på vägen hem.

KRAM!

torsdag 23 april 2009

Har en liten sjukling här...

Hanna har blivit sjuk med feber för första gången. Mammahjärtat gråter.

Hon verkade lite frusen och skakig igår kväll när hon skulle sova och ett par tre timmar senare var hon jättevarm och alldeles mosig. Stackarn. Gav henne alvedon, bytte blöja och fixade lite. Då kräktes hon så det räckte och blev över...

Efter att vi bäddat om sängen, startat tvättmaskinen och Hanna och jag duschat av oss, så sov vi ganska ok. Hon var lite orolig, men verkade nöjd med att ligga nära mamma.

Magnus har tydligen varit uppe och både hängt tvätt och startat ytterligare en tvätt inatt. Det har jag inte hört. Måste som sagt ha sovit riktigt bra...

Idag har hon också feber och har bara varit vaken en knapp timme sedan jag lämnade Viggo i skolan. Hon sov i vagnen i över två timmar. Svalt och skönt i skuggan. Hon är inte ledsen, men väldigt lugn och tyst. Inte likt vår prinsessa.

Hoppas att de går över snart.

Kram!

onsdag 22 april 2009

Imorgon - då!

Imorgon ska jag ta mej till Haninge Centrum och shoppa lite. Det blir väl att jag promenerar dit, fikar lite, försöker få dottern att äta nåt, letar förgäves efter nåt att ta på mej när vi ska på begravning, köper nåt annat helt onödigt istället, äter lunch och får sen springa hem för att hinna hämta sonen i skolan.

Har haft ganska tråkigt idag. Kallt. Ingen sol.

Det blev bättre framåt eftermiddagen.

Trevligt var det att fika i kyrkan när Viggo sjöng. Mysiga människor att prata med. Gjorde en väldigt god middag - Potatis och purjolöksoppa med bacon och varma ostmackor.

Båda barnen sov halv åtta. Mannen också. Skitkul.

Imorgon är en annan, bättre dag!

Kram!

tisdag 21 april 2009

Nytränad o trött...

Så var det kvällen. Har varit iväg och tränat. Vattengympa på Torvalla med Madde som instruktör - skitjobbigt!

Men det är ju så roligt! Har varit trött och hängig hela dan. Sen var jag förbi hemma hos Ana, sa att jag var sliten och kanske skulle skita i träningen. Hon var också sliten.

Då tittade vi på varandra och lovade dyrt och heligt att vi INTE skulle banga. Det funkade! Här sitter jag nu, trött men glad. Stolt över att jag faktiskt kom iväg. Glad för att jag har så goa vänner.

Viggo har varit på utflykt idag, både förskolan och sexåringarna var på besök i Fjärilshuset i Hagaparken. Vilken grej! Barnen hade varit helt till sej - framförallt för att de fick ha matsäck med sej. De hade velat äta den redan på tåget till stan, alla var SÅ hungriga- kl 9 på morgonen... :)

Hanna har varit på läkarbesök. Hon väger nu drygt 10 kilo och är 75 cm lång. Stora tjejen, 10 månader i lördags! Det relativa lugnet är troligen snart ett minne blott, vår lilla tös börjar få till det där med att gå - det verkar inte vara långt kvar alls. Nu står hon "lull" och jag fick henne till att ta ett par steg själv idag... Spännande!

Nu kallar sängen.

Imorgon är en annan dag....

Kram!

måndag 20 april 2009

En riktigt mysig dag...

...har det varit!

Barnen och jag har varit i Trångsund och hälsat på vänner som vi träffade på semestern i Vietnam förra året. Det är ett par i mina föräldrars ålder, så himla mysiga! Det är andra gången vi träffas och det blir säkerligen fler gånger!

I dag var vi i deras dotters hus i "Lingonbackarna" i Trångsund alldeles vid Drevviken. Vilket område och vilka HUS! Nu vaknar husdrömmarna ordenligt...

Nu ska jag gå och fixa matsäck till Viggo som ska på skolutflykt imorgon. Stora killen!

Så här mysigt hade vi det i Vietnam januari 2008. Hanna låg i magen då...



Kram!

fredag 17 april 2009

Vänner

Jag har inte många vänner. Men de jag har är alldeles fantastiska. Skulle kunna dö för dem. Fattar inte att jag för många många år sedan faktiskt bröt kontakten med ett par av dem.

Det är väl livet antar jag. Det finns en mening med det mesta som sker.

Lika jävligt som det var att inte ha dessa vänner nära, lika underbart var det att få dem tillbaka. Nu släpper jag dem aldrig. De betyder allt för mej.

Pratade i telefon med en av de fantastiska idag. Hon reser iväg imorgon. Är så ledsen att jag inte kunde träffa henne, vill så gärna krama om henne, vara nära, prata en massa skit, skratta, gråta, bara vara. Hon är för det mesta långt borta, men det finns en mycket speciell plats i mitt hjärta som är bara hennes. Saknar henne ständigt.

Fast det är inte länge tills vi träffas igen. Hon kommer till bröllopet som ju bara är en dryg månad bort.

Hoppas att jag, i alla fall ett par dagar innan, får tillbaka det där härliga pirret av förväntan inför denna fantastiska dag. Just nu känns det ingenting.

Verkligheten gör sej påmind. Ska gå och hämta min fantastiska pojke i skolan. Många pussar ska han få. Och en glad mamma.

Kram!

torsdag 16 april 2009

Trött........

Det är jag nu, har härjat här nästan hela dan. Det började lugnt o fint med den dagliga promenaden, idag i sällskap med Tims pappa som äntligen vågade följa med mej... ;)

Sen kom en av mina goa kompisar hit och fikade lite. Vi började med att sitta ute i solen men jävlar va kallt det blev... Soffan inne var mycket trevligare.

Sen hände nåt... Putsade fönster, satte upp nya gardiner, hämtade i skolan, städade, tvättade, lagade middag, nattade barn och avslutade det hela med att steka köttbullar på en stoooor mängd köttfärs.

Husmor är mitt andra namn!

Nu ska jag sova.

Puss!

tisdag 14 april 2009

En lugn tisdag

Vi är hemma idag, jag och Hanna. Det får bli bebis sång nästa vecka istället. Hon var trött och jag känner mej låg och ledsen. Lilla duvan sover och jag låter tårarna härja bäst de vill.

Snart ljusnar det igen. Det vet jag. Alldeles säkert.



Tänder ett ljus för Malte.

Kram!

måndag 13 april 2009

Påsken är snart över

Det har varit en mysig påskhelg. Vi har varit hemma i Skövde och bara kopplat av. Solen har lyst på oss och värmt gott. Vi kom hem igår, en dag tidigare än tänkt.

Vi fick ett väldigt tråkigt besked igår morse. Goa, mysiga morfar Malte har dött. Det är väldigt tomt efter honom.

Idag har det varit en del pyssel och fix här hemma. Många maskiner med tvätt blir det.

Känner med vemodig och önskar att vi kunde få vara lediga tillsammans ännu längre.

Kram!

fredag 3 april 2009

Promenerad och klar!

Va gott kaffet och knäckemackan smakar efter en ordentlig promenix i solen. Nu ska bara fixa lite här, sen blir det solstolen. Hoppas att dottern finner samma nöje ute i solen som jag.... Lite skugga för henne bara, så ska det nog lösa sej!

Hon har ett nytt favoritskåp i köket, min lilla gosegris... Det är skåpet med plastpåsar, bakplåtspapper och KAKFORMAR! Vilken höjdare!

Vilka underbara barn jag har. Hon är ju solsken mest hela tiden och han är ju så go. Min stora kille som ligger och myser med mej i sängen varenda morgon och är världens finaste.

Ska tänka på ovanstående nästa gång jag känner mej alldeles svart i skallen av trötthet, tjat och grinighet...

Kram!

torsdag 2 april 2009

Snart är det helg igen...

Jaha. Så har snart en vecka gått. Igen.

Tiden går ju fort när man har roligt, sägs det...

Eftermiddagen har varit riktigt mysig. Barnen var ute och lekte från det vi kom hem från skolan till kl 5. Det blev mellis i lekparken och lite sol på mitt stackars bleka anlete... Sen tog matlagning och Hanna-pyssel vid och vips så var det dags att åka till träningen.

Går på en väldigt rolig vattengympa på Torvalla. Man kämpar järnet och känner verkligen att man lever. Men bäst är nog bastun efteråt... ;) Total avkoppling, om så bara en liten stund.

Nu ska jag försöka att varva ner lite så att jag kan sussa gott sen.

Kram!

Solen är här nu!

Längtar efter solen...

Idag hade jag tänkt att sitta på terrassen och mysa i solen. Dessvärre har den inte vett att visa sej.
Va fan, jag hade ju planerat ju! ;)

Har varit hemma hos svägerskan och druckit kaffe. Ett väldigt trevligt depåstopp på morgonpromenaden.

Ska ta nej upp för trapporna och fräscha till mej lite och sen blir det nog fönsterputs och gardinbyte i sonens rum.

Hoppas att solen vill titta fram senare.
Har ju planerat fika i parken med barnen!

Stor glad vårkram från mej.
För vår är det faktiskt, med eller utan sol....