måndag 28 september 2009

Härlig helg!

Så var det måndag igen.

Två jobbdagar blev det förra veckan. Det gick bra och var ganska trevligt faktiskt. Hade också ett uppstartsamtal med min chef. Allt gått fantastiskt bra i uppstarten och jag känner mej verkligen på banan med mina arbetsuppgifter.

Nu kommer nästa stora grej och det är att komma fram till hur vi ska jobba från december. Heltid eller deltid? Det är frågan... Ska sätta mej nu och ta fram några olika förslag på scheman så att vi kan sätta oss ner och komma fram till ett bra alternativ.

Helgen illbringades nere i Skövde hos familjen. Som alltid känns det som tiden inte riktigt räcker till. Det är verkligen tråkigt att min familj är så långt borta. Vi hade det trevligt i alla fall! Det blev en tur till inredningsmässan i Tibro, en titt och god fika i systerdotterns fina lägenhet och sen middag hemma hos syster.

Emma lånade hem en go liten vovve för dagen till Viggos och Hannas stora lycka! Det roliga var att hunden i fråga också heter Viggo... Och jag som tycker att man tjatar i vanliga fall! Nu haglade Viggo, Viggo, Viggo mest hela tiden!

Hanna vart helfrälst och ville helst stoppa in fingrarna i munnen på lilla godingen men han var tack och lov tålmodig. Viggo älskar ju hundar och nu var lyckan total när han fick gå ut på promenader och myste allt han kunde.

Blir ju liiiite sugen...

Nu sover min älskade lilla dotter och sonen är i skolan. Nu ska jag ta tag i schemafunderingar och i eftermiddag ska vi till frissan med sonen. Lite mellisfika blir det också, mysigt! Hoppas få en härlig promenad till centrum - det är fantastiskt väder!

Kram!

tisdag 22 september 2009

Tomgång

Går på tomgång idag. Har inte fått mycket gjort.

Har hämtat mina (ganska osexiga) terminalglasögon hos optikern och tog sen en liten tur i Handens centrum.. Dagens inköp blev, förutom glasögonen då, ett par mysbyxor till Viggo.

Sen missade jag bussen och satt och frös i väntan på nästa. Kom mej inte för att ta en extra liten "tittshopping" sväng innan nästa buss. Hanna sov gott i vagnen och jag bara satt där.

När vi kom hem så vaknade hon nästan med en gång och var på ett jäkla humör. Det var bara för lilla mamma att ta godingen i knät och peta i sej lite lunch. Hanna-Panna ville INTE ha nån mat, bara sin napp och snuttefilten. Fram till Viggos hemkomst kämpade vi på och tillslut så började det glittra lite i de vackra ögonen på min älskade lilla dotter.

Precis lagom till att vi skulle gå för att hämta Viggo så började det regna. Vid det här laget så var vi ändå på ganska skapligt humör, så det gick alldeles utmärkt att snabbt svida om till regnkläder och så travade vi iväg.

Det blev en mysig eftermiddag med mellis och någonstans ifrån fick jag energi till att plocka fram dammsugaren. Viggo ringde efter en kompis och Hanna lallade med och verkade trivas med det.

Middag blev det idag också, lyckades fixa en god korv stroganoff. Vilken bedrift!

Nu sitter jag har i soffan och det är så där härligt lugnt och tyst.

Börjar längta nu. Eller, jag har faktiskt längtat sen i onsdags. Imorgon ska jag till dansskolan igen. Så roligt det var! Så värst graciös var jag inte där framför spegeln men jag blev verkligen glad i hela kroppen! Vill ha mer, mer, MER!

Det blev en bra dag idag.

Kram!

måndag 21 september 2009

Min dotter - slagskämpen


Njaaa, riktigt så var det nu inte... Hanna ramlade ner för trappan igår och skrapade i stenplattorna. Stackars liten.


söndag 20 september 2009

Folkilsken

Det är jag idag. Skulle kunna komma i slagsmål med hela världen idag. Vill bara skriiiiiika och be alla att fara åt skogen! Mysigt va?! Näää inte speciellt.

Problemet stavas M E N S.

Tröstar mej med att det är över om några dagar. Dessutom har mannen varit och införskaffat lite smågodis och då känns allt MYCKET bättre! Tänk vad socker och en massa E-tillsatser kan göra!
Måste ju berätta om förra helgen och vårt mys på Häringe Slott! Stället kan rekommenderas, miljön är alldeles fantastisk!

Vi inledde dagen med att åka till Nynäshamn för att käka lite lunch. Vi satt i solen i hamnen och njöt av riktigt god mat på "Kroken". Här fikade vi tillsammans första gången, dagen efter den där festen då vi träffades...
Sen körde vi till Häringe Slott. Måste erkänna att vi var lite nervösa båda två, sist vi svängde av mot slottet, så dog ju vår bil!
Det gick bra denna gång!
Först tog vi en kaffe på uteserveringen vid poolen. Gott med en Baileys till! Sen promenerade vi runt i omgivningarna, var bland annat nere vid bryggan och kollade in bastun med havsutsikt. Vi hade ju inte alls tänkt på att det kanske hade varit läge att ta med badkläder, så nåt bastat blev det inte tyvärr.

Sen tog vi det lugnt på rummet ett par timmar. Jösses så skönt att bara ligga på sängen och blunda och dåsa lite... Rummet var ingen superupplevelse, men sängarna var riktigt bra, kuddarna var stooora och fluffiga och det var rent och fräscht. Helt ok, alltså!
Innan middan tog jag ett krafttag för att piffa till mej ordentligt så att min fine man inte skulle glömma varför han föll för just mej. Kände mej riktigt snygg!


...för att inte tala om föremålet för min kärlek - han var alldeles fantastiskt läcker!

Vi tog en drink i en av salongerna innan middan. Jag tog en mycket god caiprinoska - rekommenderas!

Matsalen var jättefin med tunga härliga, röda sammetsgardiner och vita linnedukar. Maten var också jättebra. Konceptet "Slow Food" är det som gäller här. Man lagar allt från grunden, handlar lokalt osv osv. Dessvärre hade man inte applicerat detta på servicen. Det var istället "Fast Service", vi hann knappt lägga ner besticken på tallriken förrän den plockades bort och nästa rätt serverades. Jag hade gladeligen tagit tio minuter till mellan varje rätt för att dricka lite mer vin och titta min man djupt i ögonen...

Efter middagen gick vi en trappa upp igen till baren för att dricka kaffe och lite mer Baileys. Görgött!
Sen blev det mer caiprinoska och en massa prat. Vi hade verkligen jättetrevligt!
Det blev inte så sent, kvällen avslutade vi på hotellrummet med "Dödligt vapen" på Tv'n. Eller, JAG tittade på filmen och mannen snusade och sov bredvid.
Efter en mycket god hotellfrukost drog vi hemåt för att byta om. Sen fortsatte vi vidare ut i svampskogen. Vi fyllde korgen ganska bra, gillar verkligen att plocka svamp! Dagens skörd blev ett mycket gott komplement till kvällens middag.

Sen var det dags att hämta våra goa barn. Det hade gått så bra att sova hos faster, skönt att höra!

Senare kom mina föräldrar på besök, mysigt att ha dem här några dagar. Vi tog det lugnt och gjorde inte något särskilt.

I onsdags började jag på dansskola, tro det eller ej! Det var mååååånga år sedan sist och det märktes. Men så ROLIGT det var! Alldeles mör i hela kroppen var jag efteråt, men det var det verkligen värt! Vi körde först lite aerobics-stuk, sen blev det styrka för magen och så avslutade vi med en danskombination. Längtar faktiskt tills på onsdag. Vill dansa mer!

Veckan avslutades med att jobba igen och idag har har Viggo börjat i sin dansklass igen.

Som jag nämnde inledningsvis har jag mest gått omkring och morrat idag. Konstaterar åter igen att jag har en fantastisk familj som pallar med mej - även en dag som denna.

Kram!


lördag 19 september 2009

Sorry!

Det blir inte mycket bloggande just nu. Eftersom jag jobbar känns tiden hemma med familjen viktigare.

Det går bra på jobbet i alla fall. Känns inte som jag har varit borta så länge. Det mesta sitter i fingrarna. Otroligt egentligen, men skönt. Slipper känna mej som en total nybörjare...

Igår såg jag en av mina absoluta favoritfilmer - Dirty Dancing.

Patrick Swayze gick bort i cancer i veckan. Sorgligt.

Filmen är alldeles fantastisk - jag älskar dansen!
Sen försämrar ju inte den vackre huvudrollsinnehavaren läget - så SEXIG han är! Denna blick och hans vackra läppar. Mmmmmm!!!!!!

Sitter just nu och lyssnar på soundtracket från filmen på Spotify. Skitbra musik! Vet att jag "spelade in" den skivan hemma hos barndomskompisen Linda genom att ställa en bandspelare på inspelning nära högtalarna till hennes skivspelare. Vilken ljudkvalitet det blev!

Mina små goa barn sover nu, likaså mannen. Tror jag i alla fall. Han har varit ute på golfbanan hela dan så det är mycket troligt att han somnar tillsammans med Viggo.

Hanna har kommit på att man kan hoppa. Så söt hon är när hon kämpar på och försöker! Hon hukar sej och tar sats och så strääääääcker hon på sej. Dessvärre så lättar inte de små söta fötterna från golvet, men hon blir lika glad varenda gång!

Nu lockar soffan. Trött är jag.

Ser fram emot en mysig hemma dag med hela lilla familjen imorgon.

Kram!

torsdag 10 september 2009

Sitter här och är helt slut.

Sängen lockar, snart är det dags att sova och samla energi för jobb imorgon.

Idag har jag varit på ett ställe jag verkligen gillar - IKEA! Införskaffade lite förvaringmöjligheter till barnens leksaker. Sen kompletterade jag med ett par nya lampskärmar, batterier, servetter, ljus... Ja, det gamla vanliga alltså!

Kom dit precis när de hade öppnat, så det var ganska lugnt med folk. Hanna och jag strosade omkring och hade riktigt roligt båda två! Vips så var klockan över tolv, tiden går fort när man har roligt!

Resten av dagen har ägnats åt trädgårdsfix och en låååång stund i lekparken med Hanna. Viggo käkade bara mellis, sen försvann han iväg till en kompis. Efter middag, disk, bad, dammsugning och nattning så sitter jag nu här i soffan och orkar inget annat.

Va GLAD jag är att jag har min man, att vi delar på allt som måste fixas och ordnas med. Är så grymt imponerad över alla ensamma mammor och pappor som tvingas palla med allt själva.

Imorgon är det dags att jobba igen och sen är det helg och då ska vi åka till Häringe Slott och fira vår efterlängtade "mini-honeymoon"! Återkommer med rapport!

Nä nu ska jag gå en trappa upp och krypa ner i sängen. Go natt!

Kram!

lördag 5 september 2009

Och så gick en vecka till...

Har börjar jobba nu.

Har avklarat tre hela dagar. Känner mej alldeles mörbultad i hjärnan.

Är det kul att jobba? Nej.

Är det kul att vara tillbaka hos alla goa arbetskamrater - JAAAAA!
Vilket mottagande jag har fått! Massor av kramar - och hallonpaj.

Har ändå en stor klump i bröstet.
Vill mycket hellre vara hemma hos mina älskade barn.
Känner mej halv.

Så känns det nu. Hur faan ska jag då känna det när det är dags för heltidsjobb, dagis för Hanna och heldagar i skolan för Viggo?!

Orkar inte tänka på det just nu.
Då blir det total overload i min lilla hjärna.

Kram!