söndag 31 januari 2010

Det går som tåget...

Eller nej, kanske inte ändå. Har hört att det har varit stora problem i tågtrafiken på grund av vädret. Herregud, vilken överraskning att det fakstiskt kommer en massa snö och är kallt här i Sverige!

Nästan för bra för att vara sant är veckans viktminskning... -1,7 kg!

Löööövely!

En alldeles fantastisk lördag!

Jag älskar att laga mat.

Ikväll bjöd vi goda vänner på middag. Jag har pysslat mest hela eftermiddagen för att förbereda, fixa, piffa och dutta. Jag njuter verkligen av det!

När mina skapelser i form av ätbara ting dessutom blir både lyckade och väldigt uppskattade känner jag en STOOOOOR tillfredställelse! Som grädde på moset är allt trökigt efterjobb i form av disk redan avklarat (sänder en tacksam tanke till min älskade man som initierade detta) - köket kommer att skina lysande rent när jag tar mina lätta språng (njaaaa....) ner för trappan imorgon.

Kvällens meny bestod av följande kulinariska mästerverk:

Förrätt - smörstekt toast med philadelphiaost, rökt lax, löjrom och färskriven pepparrot, toppad med dill och citron.

Varmrätt - Fylld fläskfile med soltorkade tomater, parmaskinka, basilika och mozzarella. Tillbehör var en ruggigt god rödvinssås och klyftpotatis.

Efterrätt - Chokladfondant med vaniljglass och varma hallon. Och så kaffe förstås!

Till detta drack vi ett och annat glas gott vin.

Så himla gott var det!

Ett och annat points resulterade detta i för min del, men helt innanför ramarna av min "veckobonus". Härligt!

Imorgon är det dags att ställa sej på vågen igen. Har varit igång i fem veckor nu och på måndag öppnar F&S i Sickla. Nu jäklar blir det träning av!

Kram o gonatt!

måndag 25 januari 2010

Hungrig

Jag är så himla hungrig idag!

Halsen och huvudet värker och magen kurrar. "Ge mej maaaaaat!" säger den, hela tiden!

Jag har självklart ätit idag, jag håller inte på med någon svältdiet, men nu är det SÅ nära att jag trillar dit. Tänk att det kan vända så fort!

Tänker dock inte ge mej, jag SKA klara det här!

Har en aning om att jag antagligen kommer att få uppleva det här typ en gång per månad... Skulle bra gärna vilja gräva ner mej nu och komma fram om nån vecka eller så.

Nu är det i och för sej inte en helt vanlig dag. Jag har varit hemma med dottern som är förkyld och lite febrig och dagen har varit ganska lång. Jag har definitivt njutit av att få mysa så mycket med lilltösen nära nära, men suget gör sej väldigt mycket mer påmint en sån här dag. Det är mycket enklare att vara "duktig" på jobbet.

Ordningen (för mej) är återställd från imorgon, nu är det makens tur att vara hemma.

Hoppas bara att ordningen är återställd för dottern också, lider med henne och hennes täppta lilla näsa och varma panna.

Nu ska jag skriva in dagens näringsintag... Go kväll!

Kram!

En fin Award och en rolig utmaning!



 

Jag är så glad! Har fått denna Award från en gammal reseledarkomis som bloggar här: http://lindmussen.blogspot.com/. Tack Tone!

Mysig blogg, måste utforskas!

 
Fick också en utmaning, jag ska berätta sju saker om mej själv. Inte alldeles lätt, men här kommer min "lista"!

  1. Jag älskar mina barn. Viggo och Hanna är mina solstrålar! Två underbara barn som jag njuter av att vara tillsammans med! Bästa tiden på dagen är när jag kommer hem från jobbet, öppnar dörren och hör - Maaaaaammmmaaaaa!!!! Det är lycka! 
  2. Jag stortrivs med mitt jobb, har arbetat länge nu för samma företag. Jag har ett fantastiskt roligt och intressant arbete. Dessutom förgylls mina dagar med mina underbara arbetskamrater, vilket fantastiskt gäng jag jobbar med! 
  3. Jag har inlett en väldigt spännande resa. Jag har alltid varit överviktig och har gjort flera försök att gå ner i vikt för att blir "normal". Trots alla kilo som jag bär omkring på, tycker jag om min kropp, den är ju liksom jag... Men sedan årsskiftet har jag nu bestämt mej en gång för alla. Nu ska kilona bort! Jag blir inte yngre (surprise!) och jag vet att förr eller senare kommer alla extrakilon att sätta käppar i hjulen. Jag vill vara frisk många år än, så nu är det bara att ta tjuren vid hornen. Om 40 kg är jag i mål. En lång resa, men jag SKA dit!
  4. Jag saknar min familj. Jag har bott i Haninge i många år nu. Min familj har jag många mil bort, i Skövde. Det går inte en dag utan att jag saknar dem - väldigt mycket...
  5. Jag drömmer om att få sjunga, dansa och spela teater! För längesen, på mitten av 80-talet, var min stooora dröm att bli artist och skådespelare. Långt inne i mej lever den drömmen än...
  6. Jag tycker om att läsa. Har läst mängder av böcker tidigare, men de senate åren är det bara på semestern som jag har lyckats att klämma en bok eller två.
  7. Jag önskar att jag hade mer tid för mina vänner! Dagarna går väldigt fort och tiden räcker inte riktigt till. Önskar att jag hade mer tid att umgås med mina goa vänner!
Jag sänder denna utmärkelse och utmaning vidare denna mysiga blogg:

  
http://knasokalas.blogspot.com/

Kram!

söndag 24 januari 2010

Det går åt rätt håll!

Vägdag idag.

Vågen visade på -0,9 kg sedan förra veckan.

UNDERBART!

Värt att tillägga är att midjan har minskat med flera centimeter också!

Även idag blev det en tur på motionscykeln, lyckades klämma nån km mer idag än igår.

Är det det här som kallas flow?

Kram!

lördag 23 januari 2010

Jag har fuskat!

Som ett led i mitt nya sätt att leva är det bara att krypa till korset. Jag har lovat mej själv att alltid vara ärlig mot mej själv och andra (det har jag iofs varit ganska ok på sedan tidigare också...)

Det är nu bara att erkänna för mej själv (och er alldeles fantastiskt goa vänner som faktiskt läser min lilla blogg) att jag har fuskat.

Vad består fusket i?

Jag kan inte låta bli..... VÅGEN.

Nu gör den fula ovanan i och för sej inte så att jag direkt går upp i vikt igen, men det är faktiskt inte så himla bra. EN dag i veckan ska det vägas och mätas, inte oftare.

Ska gå och plocka undan vågen nu, får se om jag kan motstå frestelsen....

Måste också berätta att jag har tagit ytterligare ett steg i mitt nya hälsosamma liv! Det blev en halvtimme på motionscykeln idag! Klappar mej själv på axeln, känner mej lite duktig!

Ha en bra dag!

KRAM!

Förresten, till en hel annan sak -  Glöm inte att rösta på min stora favorit Marcus Birro i Let's Dance! Ge killen en chans till revansch! Gillar verkligen honom, han verkar ha ett riktigt gott hjärta och så skriver han alldeles fantastiskt! Ett extra plus är att jag inte har sett någon tidigare som ser så genuint lycklig ut när han dansar!

måndag 18 januari 2010

Det går upp...

...och det går ner.

Idag har jag haft en skitdag. Längtar efter en stoooor chokladkaka.
Skickade mannen till mataffären. Vågar inte åka dit.

Har kramat barnen och vikt tvätt istället.

Mycket mer hälsosamt än en 200 grams Marabou chokladkaka. Mmmmmmmm.......

söndag 17 januari 2010

Jorå....

Är så glad idag, trots att jag är lite sliten efter gårdagens bravader. Återkommer med rapport! Däremot lämnar jag gärna veckans viktnedgångsrapport.

-1,4 kg.

Gillar!

fredag 15 januari 2010

Frestelser

Jag, som i det närmaste är perfekt egentligen har inga som helst problem med att motstå frestelser.

NOT!

Herregud! Tänk om jag vore i närheten av perfekt i alla fall! Det är mycket som kan bli bättre, mindre och nyttigare med mej. Men i grund och botten tycker jag om mej själv, jag är ganska ok faktiskt.

Tillbaka till det här med frestelser. Imorgon ska mannen och jag (och några fler mysiga bekanskaper) bege oss in till den stora staden med stort S. Vi ska shoppa och fika och äta lunch och bo på hotell och gå på Norra Brunn och äta nnu mer. Lite gott att dricka blir det nog också.

Många frestelser blir det. Har duktigt sparat mina veckopoints, men har inte skrapat ihop så många träningsditon.

Hoppas att det blir bra och att vågen kommer att visa på lite minus på söndag trots kommande utsvävningar.

Herregud - vem kan hålla igen när det erbjuds en härlig hotellfrukost?!

Stor kram!

onsdag 13 januari 2010

Hon blev godkänd!

Nu hade jag väl inte väntat mej nåt annat, men lilla prinsessan gjorde succé hos Katarina på BVC idag!

Nästan 14 kg och 87 cm - stora tjejen!
Kollade uppgifterna från ettårskontrollen och insåg att hon har vuxit nästan 9 cm på ett halvår! Jösses...

En spruta i armen fick hon också. Min goa lilla tös reagerade med att titta nyfiket på armen och på sköterskan, sen var det inte mer med det.

Kram och ha det gott!

tisdag 12 januari 2010

En mysig eftermiddag!

Slutade tidigt idag, så att jag kunde hämta barnen på förskola/skola. Sonen hade i och för sej flirtat in sej hos en kompis, så han hade blivit hämtad tidigare.

När jag kom till dagis för att hämta dottern hade de flyttat över till avdelningen med större barn. Hanna satt i knät på en tjej i personalen när jag tittade in. Hon såg alldeles vilsen ut. När hon fick se mej så började underläppen darra något alldeles förfärligt. Stooora tårar föll ner för hennes kinder när hon sprang fram till mej och kastade sej i min famn. Lilla stumpan... Då gråter mammahjärtat!

Det var tydligen inte alls roligt att få byta avdelning och behöva tampas med de större barnen!

Så fort vi kom utanför dörren var hon sitt vanliga jag igen. När vi satte oss i bilen och satte på radion jazzade hon i takt med musiken så det stor härliga till! Tänk vad snabbt det vänder...

Väl hemma städade maken badrummet och jag lyckades att åstadkomma en kanongod middag - ugnsbakade grönsaker och chilimarinerad kycklingfilé. Skitgott!

När jag lagade mat satt Viggo vid köksbordet och spelade spel och Hanna stod vid diskbänken och öste vatten. Så mysigt det är. Vi pysslade på var och en med sitt, men ändå var vi tillsammans. Det gillar jag!

Imorgon är det dags för 18 månaderskontroll för dottern, hoppas att hon blir godkänd! :)

Apropå ingenting så kollade jag igenom min garderob ikväll, i jakt på nåt att sätta på mej i helgen när vi ska göra stan. Tänka sej - byxorna jag provade satt liiiite lösare än sist. Nåt händer, mitt intensivt kontrollerade matintag ger faktiskt resultat. Ett väldigt inspirerande bränsle till att fortsätta den här långa viktresan.

Banne mej, den här gången SKA jag lyckas!

söndag 10 januari 2010

JAAAAA!!!!!!

Kan mycket glatt konstatera att veckan som gått har resulterat i ytterligare -0,8 kg på vågen!

JIPPIJIPPIJIPPIJIPPIJIPPIJIPPI!!!!!!!!!!!!!!!

Nu ska jag se till att få min häl att sluta göra så förbaskat ont så att jag kan ut och knata lite också. Har ändå varit ute och lekt med barnen en timme idag, så lite har jag fått röra på mej i alla fall!

Har så många kramar idag att det nog räcker till hela världen.....

KRAM!

lördag 9 januari 2010

Jag älskar mina barn så det gör ont!

Hade väl inte tänkt att bara blogga om vikt och mat. Måste få med detta också...

Det har varit en jobbig vecka för mitt mammahjärta. Det är egentligen konstigt, för både dottern och sonen gillar att gå till sin förskola/förskoleklass. Det har inte varit något gnäll och våra mornar är alldeles perfekta med gott om tid och lite mys tillsammans vid frukostbordet.

Det är mej det är fel på.

Jag tycker att det är pissjobbigt att lämna barnen. Jag vill ha dem hos mej. Många tårar har trillat i bilen på vägen till jobbet. Men det är inte så att jag INTE vill jobba, eller att jag INTE vill att barnen ska få gå i förskola och förskoleklass. Det är jättebra för dem, de lär sej massor och vi är så lyckligt lottade att båda ställena är så himla bra med mysig, bra och engagerad personal. Men jag saknar att vara tillsammans med dem, det är inte mycket kväll kvar när jag kommer hem. Det blir intensivmys med kramar och pussar och snos och gos och sen är det dags för sängen för barnen. Tack och lov att det finns helger!

Får ta mej i kragen och fokusera på helgerna istället, då finns ju tiden för allt det jag känner att jag missar på veckorna.

Jag läser en hel liten hög med bloggar och jag måste berätta om en underbar och speciell blogg som jag har följt ett tag. Den heter Knas och kalas och är väldigt mysig att läsa! Gå in där och läs inlägget "Konserveringsapparat" från igår. Alldeles underbart, texten fångar så mycket av det jag känner. Kärlek!

Snart har en vecka gått...

Imorgon är det dags för vågen igen!
HOPPAS att vågen visar "rätt" siffor!

Det har varit en himla bra matvecka, inte så kulinariskt spännande, men det får komma med tiden. Hittade ett recept på www.56kilo.se som verkar bra - Lax med kräftsås, visst låter det gott?! Får ta och testa det nästa vecka. Den bloggen fick jag tips om från en arbetskompis och den är en riktigt bra inspirationskälla!

Nu inför helgen finns det en del PP (Power Points) över i min lista, så att jag med gott samvete kan njuta av de tacos vi ska käka ikväll. Det kanske finns plats över till några popcorn också med lite tur!

Vinet hoppar jag över utan större problem, det sparar jag till speciella tillfällen. Vatten är min grej (eller HELST Coca Cola Zero, men det skippar jag också nu...) och med lite smaksättning så funkar det jättebra!

Kram!

onsdag 6 januari 2010

Det är nåt väldigt speciellt med...

IKEA.

Vilket ställe! Vi var där idag. Alla andra också. Fast ingen jag kände. Konstigt! ;)

Det införskaffades en ny matservis. Vit. Jättefin. Och fiiina skålar. Vita med svart mönster inuti. Herregud vad jag kommer att njuta när jag äter min frukost imorgon!

Det kanske till och med kommer att funka att äta havregrynsgröt i de där skålarna?! Kan det vara så att maten smakar bättre när man äter den i en jättefin vit skål med svart mönster i?

25:- kostade de. Skålarna alltså. Jättebilligt!

Konstigt ändå att det är så himla dyrt att gå igenom kassorna på detta underbara varuhus. Vad händer på vägen mellan de superbilliga skålarna och kassan - egentligen?

Nämde jag att jag köpte tyg till nya köksgardiner också? Och lite annat...

tisdag 5 januari 2010

Jag kör på!

Fryser som en hund (är det så man säger?). På jobbet sitter jag med tjock tröja, sjal och såna där torgvantar på mej. Som jag fryyyyyser!

Inte lätt att gå på diet...

Det funkar faktiskt bra, jag håller mej på mattan och försöker att pyssla på, istället för att sätta mej ner i soffan och inom loppet av ett par minuter vara vrålsugen på nåt att tugga på....

Nu ska jag snart gå och sova. Hoppas på en natt med hyfsat ostörd sömn, det blev inte mycket av det föregående natt. I lilla sotterns mun växer det upp tänder så det nästan knakar, tror att det är det som stör min lilla prinsessa på nätterna.

Hon har förresten börjat att sätta ihop ett par ord när hon pratar. Mannen har rapporterat om detta fantastiska framsteg och ikväll fick jag uppleva detta själv.

Vi höll på att pyssla i badrummet, på med nattblöja och pyjamas. Hanna visade på sin rumpa - "mpaaa". Sen klappade hon på mej och sa "mpaa" igen. Sen tittade hon upp på mej och sa "Mamma mpaaaa!".

Hon måste vara en extrem språkbegåvning... ;)

söndag 3 januari 2010

En dag närmare målet!

Det har varit en bra dag idag. Har inte ätit speciellt dumt alls och tog en titt på vågen, då min "vägdag" är söndag.

Minus 2 kg visade den!

Nice....

Nu börjar vardagen igen. Det är NU det börjar.
På riktigt.

Har tänkt att börja träna på ett alldeles splajdans nytt F&S precis vid mitt jobb.
Kollade deras hemsida idag och det verkar inte som om de kommer att öppna förrän i februari. Trökigt, jag som är så på hugget nu...

Hade också sett fram emot i alla fall ett par lunchpass per vecka, men det verkar vara lite tunnsått med den varan. Hoppas på att de ökar på lite när de startar upp. De har ett gym också, så möjligheterna finns, oavsett.

Imorgon är det jobb igen.
Hmmm... Hade gärna gjort något heeeeelt annat, om jag ska vara riktigt ärlig.

lördag 2 januari 2010

Jag är en av dem...

Läs här!

Kvinnor fastnar i övervikt

Nytt år och nya möjligheter!

Tänkte ändra lite inriktning här på bloggen.

Ett nytt år har börjat och jag ska (åter igen, vet inte vilken gång i ordningen...) ta tag i mitt dåliga ätande och otränade kropp.

Har alldeles för många kilon att bära på och nu ska de bort!

Registrerade mej på Viktväktarnas onlinetjänst igår och nu skrivs varenda gnutta mat upp på de berömda checklistorna.

Draghjälp i min kamp mot alla kilon är min älskade syster som också har bestämt sej.

Nu ska vi lyckas!