fredag 30 april 2010

Valborgsmässoafton...

...är det. Grabbarna tog en promenad till Valborgsmässofirandet för att köpa sockervadd. Det är hela grejen för Viggo.

Jag lyckades att inte somna bredvid Hanna när hon drack välling och nu sitter jag här och har uppdaterat min matdagbok. Lite av en skitvecka har det varit. Men jag har räknat varenda lite gnutta jag stoppat i munnen och än finns några extra points kvar till helgen.

Jag ser fram emot en helg med bara lite pyssel och fix och med mycket mys. Imorgon tar sonen med sej pappa till Globen och LG Hockey Games.

"Ska Sverige spela mot Sverige, mamma?" Han är inte speciellt sportintresserad den lille mannen, men Globen är spännande och det är Sverige och Ryssland som spelar, om det nu är någon som eventuellt ÄR lite sportintresserad...

Jag ser fram emot en eftermiddag med lilla yrvädret och sen kanske en liten stund tyst och lugn kväll innan hockeyfantasterna rasar in genom dörren igen.

På söndag flyger mannen iväg till fjärran land, dock bara för ett kort tag. Han är hemma på måndag kväll igen. Frågade sonen vad han skulle vilja hitta på då och då låg ett besök på biblioteket högt på listan. Måste komma håg att kolla om det är öppet.

Jag är som vanligt trött, fast det är väl ganska ok, det är ju fredag. Dessvärre svider en del i halsen... Får inte bli sjuk nu! Kanske skulle man nalla lite whisky för att bli av med det onda?! Låter som en bra idé!

Kram!

onsdag 28 april 2010

Varför är det så gott?

Åt på McDonalds idag för första gången sedan jag startade mitt nya liv.

Varför är det så gott? Jag hade verkligen hoppas på att den efterlängtade McFeasten skulle växa i munnen på mej och att jag inte ens kunde titta åt stripsen utan att må illa. Så var inte fallet.

Nu skulle jag, om jag ansträngde mej lite, kunna känna att jag känner mej yttepytte däst.... Men, njaaa, jag vet inte. Skulle kunna äta där imorgon också.

Men, nu SKA jag inte det! Jag får ordentligt beräkna vad den här frestelsen kostade mej i points och sen är det bara att ta nya tag och gå vidare.

Ska nog stanna en stund vid tanken att jag faktiskt gick ner -1,2 kg förra veckan!

Imorgon bär det av norrut över dagen och butiksbesök. Tidig morgon blir det, gäääääsp. Ska nog inte sitta här och gagga mer...

Kram!

fredag 23 april 2010

Så var det helg igen

Den startade ganska abrupt för min del, fick åka och hämta febrig liten dotter på dagis. Hon sover och jag har ätit lunch och fixat iordning köket.

Nu tog liksom orken slut. Det finns mängder med saker att göra men jag har inte någon inspiration. Snart kommer den nog.

Ska bara...

söndag 18 april 2010

Farmors köttbullar!

Kom precis på upplösningen på den där Bamsefilmen som jag nämnde tidigare. Draken som visade sej spruta eld ur vulkanen blev glad och snäll när fick äta farmors köttbullar.

Kan det vara en lösning på problemet?

Vi har varit ute och lekt en stund idag. Nu vaknade Hanna precis efter middagsluren och hon verkar vara lite i varmaste laget. Nu blir det till att hålla tummarna för att det inte blir feber av det här...

Ska själv tillbringa resten av dagen i viloläge, har en förkylning på G som jag inte vill ha.

Kram!

Nu har jag gjort det

Jag har gått ner 15 kg (och yyyyttepytte lite till....).
Härligt! Nu ska jag njuta en liten stund, sedan är det bara att fokusera på resten av alla kilo som ska bort.
Det är ett par tre stycken, gånger tio....

Dagen har börjat himla bra, det blev TV i sängen med barnen. Mannen steg upp i ottan för att ge sej iväg på årets första golfrunda.

Fint väder är det ute, ska försöka att ta oss ut en sväng vi också! Men nu först fix och dusch.

Tänker på mina arbetskamrater ute i butikerna som får slita halvt ihjäl sej för att hjälpa våra kunder. De är fantastiska! Mitt lilla gäng och jag får nog känna på efterarbetet under kommande vecka...

Det är bara att hålla tummarna för att den där vulkanen ger sej snart. Annars får vi väl skicka dit Bamse så att han stoppar en stor sten i hålet! Jag har sett honom göra det på film så det måste vara sant. Fast i den vulkanen var det en drake som sprutade eld. Det kanske är en drake i den här vulkanen också?

Kram på er, ha en fin dag!

söndag 11 april 2010

Vilken dag!

Det blev en ny sån där golkflubba med löjligt stort huvud till mannen, undrar om han blir golfproffs på äldre dagar?! Han kommer ju att slå så låååångt nu! Fina nya skor blev det också, de som står i förrådet har hängt med i 10 år, så det var helt klart dags, de är verkligen en sorglig syn.

På vägen hem släppte jag av "Tiger" i stan, han skulle förlusta sej med en influgen brasilianska hela långa dagen och avsluta kvällen med middag på "J" vid Nacka Strand. Nu är det inte så illa som det låter, hoppas att han har det trevligt!

Jag tog med mej dottern hem och käkade lite, sedan tog vi en promenad i solskenet och hämtade upp storebror som hade varit hos en kompis. På vägen hem stannade vi till på lekplatsen och innan vi gick in för att laga mat åt barnen glass i solen på verandan.

Vilken härlig dag!

Jag stekte pannbiff så det stod härliga till och barnen mumsade i sej dessa tillsammans med potatismos - himla trevligt är det när barnen faktiskt äter maten jag serverar! Det sker inte så ofta som jag önskar... Och jag tycker faktiskt att jag lagar ganska god mat, till och från i alla fall!

Nu sover de två godingarna och jag har lagt mej tillrätta i soffan med en kopp kaffe. Morgondagen känns inte så skrämmande, tänk vad bra väder kan göra för humöret och sinnet!

Nu ska jag ta tag i ett hemligt litet projekt, hoppas att jag får tillfälle till att återkomma angående detta här på bloggen.

Kram!

Många små steg

Det hade försvunnit 0,7 kg till veckan som gått. Alla små, små steg har nu resulterat i en viktnedgång på nästan 15 kg!

Ska nu trippa med lätta steg upp en våning för att göra mej i ordning för dagens äventyr som sträcker sej så långt som till Barkaby! Mannen ska prova ut en ny driver...

Ha en bra dag!

Kram!

måndag 5 april 2010

Var tog den vägen?

Jag saknar tre saker just nu.

Först och främst saknar jag Våren. Tyckte absolut att jag har sett den under flera dagar, men så imorse... POFF - bara borta. Nån som vet var den tog vägen?

Sen saknar jag motivation. Jösses så mycket skit jag har stoppat i mej i helgen. Imorgon blir det träning igen!

En sak som jag saknar alldeles extra mycket är ledighet. Var tog påskledigheten vägen? Alldeles tomt är det på ledighet nu. Imorgon är det jobb igen. Längtar inte dit alls.

Kram på er!

söndag 4 april 2010

Glad påsk!

En härlig helg har vi. Mamma och pappa är på besök och vi har det ganska trivsamt. Festligt god mat har vi ätit, iklädda mysbrallor. Gillar den kombinationen...

Det är vår nu, härligt!

En annan härlig sak är att jag har gått ner 0,4 kg veckan som gick. Bättre än ingenting!