måndag 29 november 2010

Det där suget....

Fy va jobbigt det är! Nu är jag så godissugen så jag tror att jag snart blir tokig.... Har ätit upp dagens PP och har inte "råd" att äta av bonus PP, ska ha middagsgäster till helgen.

Kämpa, kämpa, kämpa..... Skit också, det är inte roligt just nu.

Kram på er

söndag 28 november 2010

Doftblogg?

Jag önskar att jag kunde förmedla doften i mitt kök. Nygräddade pepparkakors doft slår det mesta! Barnen kavlade och grejade till en plåt med kakor var. Innan dess bakade jag saffransbullar.

Förra året åstadkom jag tämligen fula bakverk och jag inser att jag även i år aspirerar på första priset om det nu FINNS en tävlig som heter "Sveriges Fulaste Saffransbröd"... Suck. Tänkte ge dem en förklädnad i form av smält smör och socker, hoppas att det funkar hyfsat i alla fall.

Snart ska vi fika och därmed provsmaka allt det goda. Återkommer med rapport.

Kram!

Det var väl själva f-n!

Ställde mej på vågen imorse, superspänd på vad den skulle visa. Jag hade stått still. Hmmmpppfff!

Well, well... Ny vecka, nya tag!

Barnen är tillbaka och vi har tillbringat förmiddagen i pulkabacken. Skitkul! Det känns verkligen att det är nästan (Hmmmpppfff igen... 2 futtiga hekton fattas!) 30 kg's skillnad på mej. Nu springer jag uppför backen och stånkar inte det minsta när jag sätter mej ner! :)

Nu sover dottern, sonen är hos en kompis och jag längtar väldigt mycket efter att få blunda i soffan en stund...

Kram!

lördag 27 november 2010

Rosa Champagne

En lördag för två.

En tur till stan.

Brunch på Kung Karls bakficka. 

Middagsinköp i Hötorgshallen, hummer, räkor, aioli och gott bröd.

Väl hemma, mys i soffan med levande ljus. Maken och jag under var sitt duntäcke.

En flaska Moët & Chandon Brut Imperial Rose intogs tillsammans med de fantastiska skaldjuren.
Gudagott!

Jag blev nog lite onykter. Det kittlar i knäna.

Nu tittar vi jag på en film. Maken sover.

Livet är gott att leva!

Kram!



fredag 26 november 2010

Spök

Äntligen FREDAG! Som jag har längtat efter denna helg.

Det blev en bra dag på jobbet och jag tränade på lunchen. När jag kom hem stod middagen serverad, det blev lövbiff med lite bea-sås och nötsallad med oliver och fetaost. Supergott!

Sen blev det en snabb upp-piffning för mej och sonen och så gav vi oss iväg till skolan på den efterlängtade spökfesten! En massa barn och föräldrar hade trevligt tillsammans med uggejakt, fika, dans-stopp och spökhisorier. Nånstans där slutade det roliga för sonen, han blev ordentligt uppskrämd av spökhistorien och då ville han gå hem, stackarn.

Nu sover han gott och jag tror nog att han kopplade bort rädslan ganska bra till slut. Vi får se vad som händer inatt, kanske får vi sällskap i sängen.

Jag är också trött nu, det får bli sängen nu så att jag vaknar utvilad imorgon.

Trevlig helg på er!

Kram!

torsdag 25 november 2010

Nu är det kvällen

Lite handlat har det blivit ikväll, var tvungen att fylla på med lite mat i skåpen till helgen. Man och barn sover. De små är friska och krya men mannen har dragit på sej en förkylning.

Är lite orolig för hur helgen ska bli, jag har bokat barnvakt för att vi äntligen ska få en mysig helg på tu man hand. Hmmm, vi får se hur det blir med det.

Snart dags för lite kvällsfika i form av riskakor, lite ost och gurka. Middagen idag bestod av pannkakor till barnen och jag värmde Keldas Tomatsoppa Mediteranean. Till det käkade jag en grov macka med lite skinka och gurka. Gott och värmande, det behövs verkligen nu. Det är riktigt kallt ute!

Trött är jag, hoppas kunna avsluta kvällen tidigt. Behöver sova och ladda för imorgon, då är det nämligen fest! Jag och sonen ska gå på spökfest på hans skola. Spännande värre!

Kram!

onsdag 24 november 2010

Känslan

När jag gick från gymet ikväll med all snö som yrde omkring mej så kom jag och tänka på när jag staplade hemåt efter mitt första träningspass på gymet i februari. Det var nog ännu mer snö då. Ett klart minne från den kvällen var att benen skakade och att jag hade svårt att gå i de trappor jag passerade. Jag var verkligen heeeellt slut.

Det bästa minnet från den kvällen var känslan. Lyckan över att jag gjorde det, som sen blev till värme i hela kroppen när jag satt där på tåget på väg hem. Den känslan kommer tillbaka gång på gång efter varenda träningstillfälle. Det är så härligt, för känslan känns liksom lika mycket varenda gång trots att jag ju faktiskt har hållit på ett tag nu.

Jag sitter här i soffan och har den där varma känslan i kroppen. Magen har fått lite energipåfyllning och strax ska jag gå upp och duscha för att sen krypa ner i sängen och fånga lite sömn så att morgondagen blir en bra dag.

Jag är så glad att jag gör det här!

Kram!

Middagsdags

Mätta och belåtna är vi allihop nu.

Idag körde jag kycklingben i ugnen med grillkrydda. Till det fick barnen potatismos och mannen och jag åt ugnsbakade rotsaker (rödbetor, morötter, palsternacka och rödlök med lite olja, salt och peppar) med lite smulad fetaost över (75 g för två personer).

Jag åt 3 kycklingben utan skinn och så en massa goda grörotsaker. Det blev 9,5 PP det. Supergott!

Nu ska jag ta hand om diskenoch smälta maten så att jag kan träna sen. Jag åker till gymet ändå, det blir bättre träning än hemma.

Kram!

Lek

Hemmadag idag, härligt!

Var uppe på vinden och plockade ner advensljusstakar och julprylar. Jag tog även ner barnens pulkor och snowracer. Kan tänka mej att det blir en del utelek för sonen i eftermiddag i all snö!

Dottern och jag var ute och härjade i snön innan lunch. Jag skottade och hon gjorde snötårta till mamma. Sen drog jag henne i pulkan till Benknäckarbacken för en tur (som en del kanske minns så lyckades jag med att bryta foten i detta lilla nerförslut i januari 2009...), men hon backade efter en gång utför. Tror att det var utmaningen att ta sej uppför backen som avskräckte henne.

Sen blev det lite lek i parken och så avslutade vi med en promenad. Jag fick gå och lilltösen satt lycklig på snowracern. Vi inspekterade bland annat en avancerad avlastning från en lastbil, väldigt intressant! Dessvärre såg vi inte någon ekorre idag, men det får bli en annan gång. De är ju inte så värst dresserade de där små djuren och visar sej inte på beställning. Förklara det för en envis 2 1/2 åring om du kan!

Efter lunch och en liten stunds titt på Pingu så somnade hon gott. Jag dricker kaffe och tycker att livet är ganska fint just nu.

Snart kommer sonen hem och jag ska försöka sätta lite fart och städa lite.

Det ska bli träning ikväll men det blir nog inte gymet. Det känns lite onödigt att ge sej ut och köra så jag planerar att köra styrka + cykel här hemma istället. Nu tycker jag att det är fruktansvärt tråkigt att trampa motionscykel, men det är bara att bita i det sura äpplet och köra på.

Hoppas att ni inte har snöat inne nånstans, ha en bra dag!

Kram!

tisdag 23 november 2010

Jaha ja

Det blev några pepparkakor ikväll. Just nu sitter jag och försöker att intala mej att det inte var bortkastade PP. Det var ju gott ju!

Sååå gott!

Jag tar åt mej äran för middagsplaneringen men mannen gjorde en grym insats och anrättade detta fantastiskt goda idag, rekommenderas! Här ligger receptet för Spenat och valnötspasta. Mumma!

Jag beräknade receptet till 5 portioner, då blev det 9 PP för en portion. Helt ok tycker jag! Med en ordentlig sallad så blir detta en kanonmiddag!

Nu sitter jag här i soffan ign och det känns som om jag skulle vilja gå och lägga mej nu... Får hålla ut en stund till tror jag men risken är överhängande att jag somnar med barnen...

Imorgon är det onsdag igen och jag får vara hemma med dottern. Trevligt!

måndag 22 november 2010

Himlen är oskyldigt blå

Det var filmen vi såg igår. MYCKET bra, måste ses! Peter Dalle och Bill Skarsgård var alldeles lysande, för att inte tala om Björn Kjellman och Amanda Ooms som hade lite mindre roller. Läs mer om filmen här!

Mina goa kompisar och jag åkte till Sickla på eftermiddagen. Det blev lite shopping, god mat på Bistro Voltaire och så denna fantastiska film som avslutning. Vilken dag!

Det bästa är att vi redan har bokat datum för nästa gång vi ska träffas så här. Längtar redan.

Kram!

söndag 21 november 2010

Weeeeehoooo!

Härliga söndag!

Måste i och för sej erkänna att jag är ganska trött efter gårdagens middag men jag är på ett strålande humör!

Jag ska om ett par timmar ut med kompisarna och mannen är redan nu på väg med ungarna till ett sånt där lekställe. Med andra ord har jag fått två bonustimmar extra! Vet inte riktigt vad jag ska göra.... Kanske sova en stund!

Dagen toppas av att vågen visade ett härligt minusresultat på -1,1 kg! Nu är det så NÄRA de där -30 kg som är ett grymt stort delmål!

Kram på er!

Förväntansfull

Om några timmar är det dags, då ska jag väga mej. Jag är väldigt nyfiken på vad resultatet blir denna vecka, jag har nämligen klarat av att hålla mej från vågen (hmmm, nästan hela veckan i alla fall...).

Det är dags att gå och sova nu. Det har varit en bra dag och en kväll med goda vänner på middag, himla trevligt!

Imorgon eftermiddag åker två kompisar och jag iväg på en shopping/äta middag/gå på bio-sväng. Vi skulle ju egentligen ha sett Mia Skäringer på Cirkus men hon stackarn har ju gått och blivit sjukskriven. Hoppas att hon piggar på sej snart.

Jag ser verkligen fram emot imorgon!

Kram på er!

fredag 19 november 2010

Kraschlandning

Det känns som jag har kraschlandat i soffan.

Det har varit en jättarolig dag, jag höll en utbildning för ett gäng himla trevliga säljare. Just denna biten av mitt jobb är det absolut roligaste jag vet, utan tvekan! Skulle vilja göra mer sånt!

Hela veckan har jag laddad för en efterlängtad kväll med goda vänner på söndag. Vi köpte biljetter redan i våras. Men så händer det här... Det är så tråkigt! Hoppas att vi kan komma iväg ändå och hitta på något annat istället.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt bra helg. Ta hand om er.

Kram!

Det HÄR vill jag också banka in i min hjärna!

Äta Träna Kämpa

onsdag 17 november 2010

Tillfreds

Denna dag kan summeras så här  - Mys med inslag av oro och otålighet.

Oron bestod (samma som alla onsdagar...) i att nojja över om sonen kom i tid till skolan eller om han kom fram alls... Jag får inte ringa och kolla honom säger han och han kanske har rätt. Herregud, det tar mindre än 10 minuter att gå till skolan härifrån och han behöver inte korsa en enda bilväg. Men det är riktigt jobbigt att släppa kontrollen... Det är en stor lättnad när han kommer hem och öppnar dörren!

Otåligheten gav sej till känna under eftermiddagen. Jag börjar bli stressad över jobb imorgon och utbildningen på fredag. Jag fräste nog till en eller ett par gånger för mycket...

Myset är ändå den övergripande känslan. Det är verkligen mysigt att få vara hemma och bara vara. Barnen grejar med sitt och jag med mitt en stund, sen är det nån som vill ha en kram och vi kan sätta oss i soffan och kramas lite.

Det blev en sväng till gymet ikväll. TVÅ träningspass idag, premiär! Det känns i mina ben nu...

Kram!

Njutning

Det blev som planerat en PW nu på förmiddagen. Dottern satt i vagnen och jag tuffade på och knatade drygt 7 km.

Vi pratade och allt vi såg och letade ekorrar, Bambi och fåglar. Dagens höjdpunkt var när vi först hörde och sen såg en Hackspett. När vi kom hem tittade vi i brorsans fågelbok och läste mer om Hackspetten och en hel hög med andra fåglar. Mysigt!

Vi njöt av utsikten båda två, det var så vackert!


Nu sover min lilla prinsessa och jag har ätit lunch och kopplar av i soffan. Försöker samla kraft till att ta tag i lite städning, men det tar emot...

Snart kommer sonen hem från skolan och jag har lovat att vi ska baka något till eftermiddagsfikat. Jag kan verkligen inte klaga på en sån här dag, det är helt underbart att få vara hemma och vara tillsammans med barnen, jag älskar det!

Imorgon är det jobb igen och på fredag ska jag hålla årets sista utbildning.

Nog med energisamlande - nu städa!

Kram!

tisdag 16 november 2010

Den ständiga kampen

Varför är det så SVÅRT att inte stoppa i sej en massa onyttigheter på kvällarna?

Jag kämpar ständigt med det, kväll efter kväll. De enda undantagen är när jag har tränat på kvällen eller om jag kommer hem så sent att jag liksom inte hinner...

Jag VET ju att det är just det ätandet som är en övervägande orsak till min övervikt. Jag så väl medveten om det, men ändå får jag verkligen kämpa med mej själv för att inte börja rota i skafferiet.

Fan, det är en ständig kamp. Jobbigt är det, riktigt tufft.

Det jag kämpar för nu är kunna ställa mej på vågen och väga under 70. Det målet är satt till jul. Ändå är det så förbannat svårt att hålla motivationen efter att barnen har somnat....

Idag har jag vunnit kampen mot frestelsen, det är verkligen skönt. Det är väl som så att jag helt enkelt får ta en dag i taget.

Kram på er, go natt!

Det blev en bra dag

Denna morgon var läget mycket lugnare. Både son och dotter har sovit natten igenom utan några incidenter. Dagen har rullat på och båda barnen har varit pigga och glada. Så skönt!

Vågar nog ropa faran över för denna gång. Lite försiktigt i alla fall.

Ska vara hemma imorgon på min "vanliga" föräldralediga dag. Laddar nu för en ordentlig PW på morgonen och sen träning på kvällen. Morgonpromenaden får täcka upp för mitt missade lunchpass igår.

Jag kan meddela att överdraget till den stackars nerkräkta soffkudden gick alldeles utmärkt att köra i tvättmaskinen. Soffan är som ny och livet leker!

Kram!

måndag 15 november 2010

Så var det dags för...

Magsjuka.

Imorse vaknade jag av att sonen konstaterade att det var vääääldigt bråttom till toaletten. Sen har har tillbringat en stor del avdagen på nämnda ställe. Stackars älsklingen, jag lider verkligen med honom.

Efter en lite rörig morgon kom så dottern iväg till dagis, mannen kom hem och tog hand om sonen och jag åkte till jobbet.

Ikväll satte jag mej och myste med barnen i soffan, dottern som hade varit ganska hängig under eftermiddagen och till och med sovit en stund (Varningstecken? Neeej, då!) kröp nära intill och vi tittade i leksakskatalogen tillsammans ända tills hon.... Ja, hon kräktes lite, kan man säga. Lilla älsklingen...

Jaaa, nu laddar för en troligtvis ganska händelserik natt. Jag ska sova hos dottern och sonen får ligga hos pappa. Det är bara att samla kraft och hoppas, HOPPAS på att jag har totalt jättefel och att natten blir hur lugn som helst.

Sen hoppas jag också på att soffkuddens klädsel tål vattentvätt. Annars har vi ett problem.

Kram på er!

söndag 14 november 2010

Jorå serru..

Det blev som jag redan visste, vågen visade + 0,5 imorse. Ingen överraskning. Så, nu är det konstaterat - vidare!

Jag gick som sagt vidare och drog till gymet och körde lite styrka och sen blev det en halvtimmes intervallsträning på löpbandet. Jag körde 5 minuter i det tempo som jag vanligtvis joggar i och sen 5 minuter där jag höjde tempot så att jag minskade kilometertiden med drygt 1 minut. Pissjobbigt var det men skitkul! Det få bli fler gånger.

Jag har också bokat en instruktionstimme på gymet för att få lite tips om mer övningar och hur jag ska lägga upp min träning, det blir om några veckor.

Nu spetsar jag på att jag ska kunna träna som vanligt veckan som kommer, lunchträning med styrka måndag och fredag  + ett längre pass med styrka/kondition på onsdag och ett sånt till i helgen. Det blir nog bra!

Det är dags att väcka dottern så att hon piggar på sej lite. Senare i eftermiddag ska vi till kyrkan och se sonen vara med i församlingens kyrkoårsspel. Spännande värre, söte sonen var supertaggad för han skulle få spela två roller!

Kram på er, hoppas att ni får en fin vecka!

lördag 13 november 2010

En kopp kaffe

Så god en kopp kaffe kan vara. Jag är dålig på att dricka kaffe under helgerna och det känns i mitt huvud. Nu sitter jag här i soffan, mätt och belåten efter en god middag, med en rykande varm kolsvart kopp kaffe. Så gott!

Nu blir det "Så mycket bättre" om jag kan övertala sonen att stänga av sin film "Star Wars - The Clone Wars"... Det blir till att muta honom med lite lördagsgodis.

Jag fuskade idag (försöker ju att inte väga mej mer än en gång per vecka...) och ställde mej på vågen, det ser inte bra ut... Det blir nog ett plus imorgon.

Kram!

fredag 12 november 2010

Feng Shui

Jag säger som min lilla chef, idag har jag "feng-shuiat" mitt kontor. Det innebär att man har städat och fått undan en massa pappersbuntar som har legat där och "blockerat" alldeles för länge. Vilken känsla det är! Jag riktigt kände hur den där tunga känslan i bröstet släppte.

Och nu är det helg också! Det kan ju inte bli bättre.

Kvällen har tillbringats i soffan med dottern uppkrupen i mitt knä. Mysigt. Jag fick gosa lite i sonens hår också vilket gjorde det hela ännu bättre.

Ingenting speciellt är planerat för helgen men lite måste fixas så vi lär inte bli sysslolösa. Hoppas på lite avkoppling och träning i alla fall. Och ett litet minus på söndag...

Kram på er!

torsdag 11 november 2010

Livet är nu

Det händer så mycket runt omkring mej. Flera kära arbetskamraters anhöriga har blivit sjuka och gått bort. Mammas sjukdom. Det bara snurrar, det får mej att tänka.

Jag har en fantastisk familj och fina vänner.
Jag har ett jobb som jag trivs ganska bra med.
Jag bor i ett helt ok hus.
Jag kan köpa kläder till mina barn och jag kan fixa till god mat till familjen varenda dag.
Vi är friska.

Jag är så glad och tacksam för det jag har och för det liv jag lever.

Jag tänker inte gå omkring och vänta på sen.

Livet är nu.

Kram på er

onsdag 10 november 2010

Kommer tomten snart?

Dottern och jag har precis käkat frukost och vi pratar om att tomten kommer snart. Hon önskar sej paket med kläder och pärlor i.

"Moster ska få ett paket", berättar hon.
"Vad ska det vara i paketet då", frågar jag.
"Ingenting, moster ska få ett PAKET!"

 För det är väl grejen va, fint presentpapper (inköpt på IKEA, hmmm...) gör väl susen?!

Jag undrar om tomten kommer med paket till mej också i år? Jag vet vad jag önskar mej i alla fall, en sån häääär! Har hittat Karin Jihdes blogg, hon skriver himla bra, titta! Det var hon som skrev om klockmärket jag fastande för, klok kvinna som ger såna tips!

Kram på er!

tisdag 9 november 2010

Ajajajajaj.... aj

Jag drog ut en visdomstand idag. Själva ingreppet var inga problem. Jag lyckades hålla panikkänslorna borta och det kändes helt ok när jag gick där ifrån.

Nu har bedövningen släppt. Say no more.

Förresten, är det nån som har sett att det faktiskt SNÖAR ute?!

Nu ska jag bege mej in i värktablettsdimma...

Go kväll!

måndag 8 november 2010

Träning?

Min träning idag blev att bära på träningsväskan först till jobbet och sen hem igen. Räknas det tro?! Det får bli gymet en annan dag...

Imorgon är det dags för tandläkaren igen, denna gång ska det avlägsnas en visdomstand. Skitkul...

Nu tror jag nog att soffan lockar på mej, det får bli en kväll där! Eller ska jag stryka.... Hmmm... Tufft val!

Kram!

söndag 7 november 2010

Otippat minus

Det är helt otroligt. Jag hade gått ner 0,9 kg i veckan som gick. Jag trodde knappast mina ögon när jag ställde mej på vågen imorse! Härligt är det i alla fall, men jag är helt inställd på nollresultat eller ett litet plus snart. Inte för att jag inte sköter mat och träning, men det känns som sagt lite som att det är på G liksom...

Det har varit en härlig helg med min älskade syster med familj på besök. Det har verkligen varit jättemysigt. Vi har ätit en massa god mat, gjort av med pengar på IKEA, druckit lite vin och så var vi ute på en underbar PW igår förmiddag.

Det var fantasiskt väder och vi knatade på som bara den i över en timme. Hanna skulle promt med sittandes i vagnen och vi kollade på både fåglar, en ekorre och Bambi! Turen gick i vacker skog och runt en liten sjö, det var verkligen jättefint!

Idag när vi hade vinkat hejdå och jag hade laddat i flera timmar liggandes i soffan, så gav jag mej ut och joggade samma sväng. Den var 7,2 km! En ny favorit, helt klart!

Jag känner mej ganska sliten och trött nu, så det blir soffan resten av kvällen.

Jag tänker på Mona som har en tuff resa framför sej...

Kram på er!

onsdag 3 november 2010

Redo för en ny dag!

Tycker att det är på tiden....

...med en bild eller två.


Barnen och jag när vi var på en liten utflykt i helgen som var.


Andrum

Så var det en dag hemma med barnen igen. Det känns som om jag får lite andrum och får vara med barnen utan en massa måsten (well, några finns det nog, måste dammsuga....).

Jag är lite sliten idag. Gårdagen var oerhört intensiv och när jag väl satt på flygplatsen så var jag så trött att jag bara ville gråta. Det blev inte bättre av att planet var försenat... Allt det ledsna försvann när jag precis skulle hoppa av tåget hemma. Då ringde sonen och frågade när jag skulle komma hem för han satt och väntade på mej. Söta unge!

Jag känner mej lite segstartad idag men det kommer nog arta sej. Barnen bygger nu världens största rymdskepp i lego, har lovat att fotografera skapelsen så att vi kan skicka in den till Rekordbyrån. Sen har jag lovat att vi ska baka nåt till fikat, det var uppskattat!

Måndagskvällen tillbringade jag på ett hotellrum i Oslo. Jag hade varit på stan och ätit en mindre "bra" middag men hade bestämt att det var ok för en gångs skull. Jag hade också laddat med en chokladkaka som skulle smakas på och njutas av tillsammans med boken jag plöjde (Alfahannen av Katarina Wennstam - skitbra!).

Jag låg där i den sköna sängen med min chokladbit och min bok. Hade satt på TV'n också för att få lite ljud. Precis när jag skulle ta första chokladtuggan så började "Biggest Loser". Jag tittade på TV'n och jag tittade på chokladbiten. Hmmm, helt plötsligt så kändes det inte som om jag borde ligga där och tugga i mej det där när de i programmet kämpade skiten ur sej.

Jag tog mej ur denna sköööna säng, satte telefonen på 30 minuters timer och så satte jag igång med ett litet träningspass. Det blev mängder med magövningar, armhävningar, jägarvila, plankan, upphopp och utfall. Herregud, jag kände mej både nyttig och dum där jag höll på. Tur att ingen såg mej... Men jag fixade den där halvtimmen! Godissuget var borta och jag tog en apelsin istället.

Gårdagens trötthet gjorde att matintaget inte blev någon höjdare, fast frukosten var bra! Alltid något, eller?! Humörätandet finns fortfarande nånstans och lurar...Det känns inte så himla bra, men gjort är gjort och det är bara att ta nya tag.

Jag hoppas att jag ska komma iväg till gymet ikväll, men det är nog mannens tur att komma hemifrån lite... Vi får se hur det blir.

Regnet öser ner ute och det är sådär blött grått. Trökigt! Det får bli en kopp kaffe till.

Kram!