fredag 30 november 2012

Löpbandet erövrat - igen

Dagens pass tog jag på löpbandet. Tänkte att jag skulle komma i julstämning genom att jobba upp lite rödfärg i ansiktet. Det lyckades alldeles utmärkt!

Nu ska jag hem och ta helg. Känner på mej att den kan bli riktigt bra.

onsdag 28 november 2012

Dag 22

Dag 22 i min utmaning.

Tror nog att jag har knåpat ihop ett par muskler faktiskt. Lite mindre lull om magen kanske. Har inte vägt mej på tre veckor så jag vet inte vad vågen säger. Kanske sitter kläderna lite bättre men det känns inte någon större skillnad.

Tankarna snurrar, skulle jag ha satsat mer på maten? Tycker att jag sköter mej ok men det kan absolut bli bättre och mer disciplinerad. Jag går vidare på samma, hyfsade linje ett tag till så får vi se. Jag mår himla bra.

Av träningspasset i måndag blev som jag skrev sist intet. Jag intog gymet idag istället. Jäklar va segt det var, på andra varvet på mina övningar kroknade jag fullständigt. Puh, bara en tillfällig svacka får vi hoppas.

Nästa pass blir på fredag och så ska det promeneras i helgen. Det blir bra det här. Absolut.


måndag 26 november 2012

Lugn och ro

Undrar hur de tänkte på hotellet när de såg mitt önskemål om ett lugnt och tyst rum. "Ahaaaa! Henne ger vi ett rum gatan vettja!"

Well, jag är trött och rummet är fräscht och jag måste ändå ha musik i öronen för att kunna sova innan jag känner mej hemma på ett nytt ställe.

Imorgon ska jag hålla kurs för ett gäng kunskapstörstande norska resesäljare. Det ska bli roligt som vanligt!

Nu ska jag låta den halvtråkiga sushin smälta och sen bara ligga här i sängen och titta på "Sommarpratarna" på SVT. Bra grejer.

Det fanns en träningsplan i skallen imorse men den föll på grund av grinighet och stress. Himla dumt egentligen eftersom ett pass på gymet brukar råda bot på just sånt.

Ny tag en annan dag.

Puss o kram från Oslo. Här är det vinter med snö i luften.

fredag 23 november 2012

Dag 17 - Jag är ett monster

När det urdåliga humöret och grinigheten ligger som en svart sörja i bröstet och trycker, vad gör man då?

Jag testade lite olika varianter idag. Jag gömde mej på toa och lät tårarna rinna, jag försökte släppa ut det via många och långa suckar. Ingenting hjälpte.

Gick till gymet och frågade om de hade en sandsäck jag kunde få slå på. Det hade de inte. Jävla ställe.

Körde ett pass i så högt tempo jag kunde förmå med kettlebellsen vinande kring öronen. Grinade lite till (men bara lite diskret, nån måtta får det ju vara).

Efter dusch och lunch var mycket av den där sörjan borta. Att få komma hem nu och pussa och krama familjen gör förhopppningsvis att de sista resterna försvinner de med.

Kram, hoppas att din helg blir fin och vilsam.

onsdag 21 november 2012

Miss Li

Jag älskar Spotify. Just nu lyssnar jag på underbara Miss Li och bara njuter.

Trötthet är ett återkommande ämne och ja, jag är trött idag. Igen.

Det blev en fantastisk kväll igår, massor med prat, skratt, mat och vin. Kom inte hem speciellt sent men startsträckan känns lång idag...

Först jobb, sen träning. Bara att köra på, hela vägen in i kaklet.

tisdag 20 november 2012

Swingat var det här!

Härligt är kanske inte en jättebra benämning på lunchens träningspass, men känslan efteråt är just det!

Ökade lite på vikterna och körde på så mycket jag kunde på den halvtimme jag hade till förfogande.

Nu är jag på väg in till stan för att krama gamla vänner och äta god mat. Det är också härligt. Och lite nervöst...

måndag 19 november 2012

Ett år sen jag fick leka fotomodell...


Jag hittade mappen med bilder från fotograferingen av Viktväktarnas kampanj. Det är ganska exakt ett år sedan nu. Så himla roligt det var!

Dag 13, trött på gränsen till medvetslös...

Det har varit en seg dag idag. Jag hade så fruktansvärt svårt att komma till ro igår. SAS och konkurshotet snurrade i skallen. När jag väl somnade så drömde jag mardrömmar om detta stackars flygbolag som om det gick under skulle ställa till med så mycket elände och slit.

Jag var tidigt på jobbet för att hinna med ett tidigt möte. Jag körde på men framåt lunch var jag så trött att jag mådde illa. Det gungade och snurrade i skallen när jag reste på mej. Jag ställde in träningen, åt min matlåda och sen låste jag in mej i vårt vilorum i en halvtimme och försökte slappna av och sova lite. Det var lättare sagt än gjort men några minuters avslappning blev det. Lite energi fick jag och jag fixade en hyfsat effektiv eftermiddag.

Det blev inget tränat som sagt. Jag gjorde dett val och det var ett bra val. Det är vad jag intalar hjänra och samvete nu.

Imorgon ska jag svinga kettlebells på lunchen och på kvällen ska jag träffa gamla bekanta från femton år tillbaka i tiden. Spännande och roligt!



söndag 18 november 2012

En vecka till har gått...

Swoooosch! En vecka till har passerat, tack och lov inte obemärkt!

Träningen funkade bra, två pass med kettlebells, ett på crosstrainern och idag blev det en PW/jogg på knappa timmen. Helt i sin ordning! Skulle i och för sig har gjort tre kettlebellspass men jag fick flytta på ett pass från onsdag till torsdag och insåg då att jag inte pallade två pass med en massa svingar två dagar på raken...

I helgen har vi umgåtts med min fina syster och hennes familj. Vi har ätit gott och igår var vi och njöt av den här fantastiske mannen...



Så JÄKLA bra! Två timmar ren njutning. Världsklass!

Idag har jag fortsatt mitt helgmys med att äta mjukt bröd ett par gånger + några smarriga Digestivekex. Ingen hit, nu har jag ont i magen... Mysigt värre.

Hur ser kommande vecka ut? Ja, först och främst hoppas jag på att SAS kommer på fötter på nåt sätt så att vi inte behöver slita med ännu en konkurs. Denna eventuella konkurs slår allt jag tidigare har varit med om, vill helt inte vara med om det. Håller alla tummar idag.

Träna ska jag göra. Kör samma upplägg kommande vecka med kettlebells måndag, onsdag och fredag. Minst ett, helst två pass med nån pulshöjade aktivitet ska jag också få till.

Nu ska jag lägga mej i soffan med under en filt och en varm kudde mot magen och hoppas att magknipet går över fort. Go kväll!



måndag 12 november 2012

Dag 6 - tröttsam måndag

Vad är det med måndagar?! Så jäkla trött är jag, varenda måndag... Barnen kvider på morgonen och vill INTE gå upp. Det blir tjat, tjat och ännu mer tjat...

Det blev ingen lunchräning idag. Klockan blev mycket och hungern tog över men jag tog igen det efter jobbet istället! Jag körde mitt pass två varv, det tog ungerfär 40 minuter. Jäklar det är jobbigt, men så roligt! Imorgon blir det inget svingande med några kettelbells. Kanske en PW på kvällen, men inget värre än så.

Ikväll botade jag mitt mat och godis (eller vad som helst, bara man kan äta det) sug med en sån här:


Väldigt gott och mättande. Nu är jag nöjd och glad!






söndag 11 november 2012

Dag 5 - summering av en fin helg

Söndag kväll. Det verkar som om båda barnen har somnat och jag ska alldeles om en liten stund krypa upp i soffan och päsa där en stund med mannen alldeles intill.

Det har varit en bra helg ut alla möjliga synvinklar. Städat har jag gjort och sett bra film med familjen, sovit ganska länge, inte fått nåt större utbrott på någon närstående, ätit god (och ganska bra!) mat, ätit lite (lagom!) godis och dessutom fått till inte mindre än två ordentliga PW's.

Jag känner mej utvilad och glad. Bra känsla i magen. Jag är laddad för en ny vecka och tänker kämpa på med positiva tankar. Saker och ting tenderar att kännas mindre jobbiga då. Träning är inplanerad på lunchen imorgon. Nya fina träningsväskan är packad och klar, ska inviga ett nytt fint träningslinne. Bara det lilla gör mej lite extra laddad!

Sen blir det troligen ett pass på tisdag kväll, onsdag lunch och fredag lunch. Till helgen är planen att få till minst en PW eller jogg.

Det bästa av allt är att jag faktiskt kunde lyfta kaffekoppen ikväll utan att kvida av träningsvärk... Nu kör vi så det ryker imorgon!



fredag 9 november 2012

För och emot

Trots alls tankar som snurrade om hur dum i huvet jag är som gör det här... Jag körde passet.

Jäklar som det gick. Jag skulle kunna knarka den här känslan!

Hoppas bara att mannen kan hjälpa mej att få av och på kläder i helgen. Har just nu svårt att ens lyfta kaffekoppen...

Dag 3 - Alldeles för tidigt

Maken tar barnen till skolan och jag sitter på första bussen för att ta ett pass innan jobbet.

Vet inte hur jag tänkte där egentligen. Har sån jäkla träningsvärk att jag knappt fick på mej sportbhn.

Well, allt går, det är ju fredag!

Dag 2

Kan man ha träningsvärk i halsen? Jorå, om du frågar mej... Hela axelpartiet med vidhängande armar värker. Herregud, passet igår kändes inte så hårigt ändå. Var ska detta sluta?!

onsdag 7 november 2012

En spännande utmaning!

Idag är dagen D, dag 1 i min alldeles egna utmaning!
 Jag ska köra på i 90 dagar, sista dagen är 4 februari.

Vad ska jag göra då?

Jo, jag kommer att träna fokuserat, 3 till 4 pass per vecka. Det kommer att bli styrketräning för hela slanten, med en touch av PW eller jogg nån gång in i mellan.

Idag har jag haft en instuktion med min guru på gymet och gått igenom ett Kettlebell-pass som jag ska köra. Det är enkelt utan några krusiduller. Jag ska köra tills jag kräks om jag nu känner för det och jag är supertaggad!

I denna utmaning ingår inte någon våg. Jag vägde mej imorse så jag har koll på min "startvikt" men nu ska jag inte ställa mej på vägen förrän utmaningen är genomförd. Jag kommer att mäta mej och till och med ta en "före-bild" för att ha något att jämföra med där i februari.

På matfronten ligger fokus på bra mat utan nåt småätande. Inga points, bara sunt förnuft.

Vad vill jag uppnå?

Jag vill se vad jag kan åstadkomma på dessa tre månader. Jag förväntar mej en fastare kropp som har minskat lite i omfång. Jag har saknat att ha ett mål, en morot.

Nu jäklar ska jag köra järnet, hela vägen in i kaklet!

söndag 4 november 2012

Husmanskost

Jag har gått in i en ny fas. Eller så är det bara så att jag har hittat en ny blogg som inspirerar...
Läs Monicas fantastiska matinspiration!

Idag serverades det dillkött med pressad potatis till middag, efter recept från ovan nämnda blogg. Mor och far i familjen Svensson tyckte att det var alldeles fantastiskt gott. Milda, fina smaker....

De två avkommorna rynkade förgrymmat på näsan. Potatisen var godkänd, men resten... Den ene åt tvekande några stackars köttbitar utan sås och den andra la resolut tillbaka den enda köttbit hon hade blivit tilldelad i grytan. Hon åt kylskåpskall falukorv istället.

Jag började min "riktig-mat-mission" redan förra söndagen med att rulla egna köttbullar. De mottogs inte heller med nåt översvallande jubel. Sonen pratade om dem idag igen och fick mej att lova att nästa gång jag gör köttbullar så ska löken vara både hackad, mosad och passerad. Tänk att några lökbitar kan sätta såna spår!

Men, jag tänker INTE ge upp! Under veckorna härskar halvfabrikaten men på helgen ska det lagas riktig mat... Och jag gillar det! Det är verkligen jätteroligt att stå där och fixa och ordna och sedan få njuta resultatet. Om mina älskade barn inte delar njutningen så får det vara så, en vacker dag kanske de ändrar uppfattning, eller i alla fall ger upp sina protester!

Hej igen förresten. Det var ett tag sedan sist. Tillvaron har snurrat på i lite för hög fart. Det snurrar på ganska bra fortfarande men nu känns det som om jag börjar få lite bättre koll på läget.

Jag kämpar på med mat och träning. Kamp är verkligen rätta ordet. Det är svårt att få till det, att ha kontroll. Det är inte helt åt skogen men det borde verkligen bli bättre.

Veckan som gick fick jag till tre träningspass. Två pass med styrka på gymet och idag varvade jag snabb promenad med jogg. Totalt 8 km där jag gick till spåret, sprang 4 km och gick tillbaka.

Veckan som kommer tror jag kommer se ungefär likadan ut. Jag ska boka en tid med instruktör på gymet för att få lite ny inpiration till övningar och träningsupplägg. Jag gillar ju träningen men jag behöver en spark i baken för att hitta ett nytt bra spår.

Vad gäller maten så lämnar den en hel del att önska. Frukost och lunch funkar jättebra på veckorna. Det är när jag kommer hem från jobbet som det går åt skogen. För stor middag och ständig skafferjakt på kvällen. Men idag har jag ätit riktigt bra! När suget satte in ikväll så åt jag en ny yoghurt, "Skyr" med vaniljsmak. Den var kanongod! Tjock, krämig och mäktig. Jag blev mätt och nöjd. Ska definitivt införskaffa ett gäng sådana och ha till hands.

Nu ska jag maila gymet för att boka den där instruktörstiden.

Återkommer snart igen tror jag nog, go kväll!