tisdag 8 februari 2011

Bergochdalbana

Kort resumé från gårdagen - Idyllisk kväll, god mat, mysig man, glada och mätta barn. Inget gnäll, skrikande eller diskussioner.

Det är så härligt, den där känslan har hängt med hela dan idag! Ända tills jag kom hem från jobbet ikväll. Dottern vägrar äta och sonen är tvärförbannad och illskriker i sitt rum. Mannen var i och för sej på hyfsat humör, det måste jag ge honom!

Det hela stillade sej till slut och mina barn somnade utan tårar, lugnt och fint.

Lilla dottern trivs som bäst när hon får vara lite tvärt emot och bestämma själv. Det är till exempel väldigt längesen som jag fick en puss eller en kram när vi skiljs åt på dagis. Hon är glad och så och tjoar "hejdå", men det är tvärstopp på  kramopuss fronten...

När vi skulle sova ikväll sa jag som vanligt "Go natt och sov gott. Jag älskar dej". Hon kontrade med  "Jag älskar INTE!"

Hmmm, okej...

Då sa jag att jag älskar henne, storebror och pappa och sa go natt igen. Det blev alldeles tyst. Efter en liten stund vände hon sej om med putande mun och ville ha en puss. Mysigt. Sen såg hon på mej djupt i ögonen och sa "Go natt, sov gott. Jag älskar dej!" Mmmm, balsam för själen är det.

Det går upp, det går ner, det går upp... Jag ser fram emot morgondagen, undrar vilka svängar det blir då?!

Inga kommentarer: