onsdag 28 december 2011

Nu känns det som det ska

Äntligen!

Jag har varit ute på en joggingtur ikväll. Det var en ganska lugn sväng, jag ville kolla lite hur det var med flås och knän och sånt. Men det gick riktigt bra, har lite känningar i ena knät men med lite stretch hoppas jag få bukt med det där jäkla "löparknät" jag har skaffat mej. Skönt i alla fall att jag fixade 7 km utan problem.

Känslan i kroppen nu är fantastisk, nästan religiös! Som jag har längtat efter det här. Nu hoppas jag verkligen att förkylningar och seghetskänslan i kroppen håller sej på avstånd ett tag, ja helst för alltid om jag får bestämma. Herregud, jag ska springa ett halvmaraton i september...

Träningsfokus är högsta prio en lång tid framöver.

Ja, jämte matkollen alltså... Det har varit tufft ett tag. Jag har haft en molande känsla i kroppen att jag inte kommer att fixa det här, att jag kommer att gå upp i vikt igen och misslyckas. Den där känslan går hand i hand med stressen som har eskalerat ända sedan sensommaren. Till detta kommer minst tre förkylningsomgångar som har gjort mej hängig och seg.

Nu känns det som det har vänt lite. Jag har kände mej fortfarande hängig i julhelgen men jag har varit ute och tagit två raska promenenader och idag var jag som sagt ute på den där efterlängtade löprundan. Det är bara att köra på nu och inte grotta ner sej i det som varit.

Jag VET ju innerst inne att jag inte kommer att misslyckas. Tillvaron går ju alltid upp och ner, likaså stressnivån och det är ju ingen överraskning att det dyker upp en förkylning eller tre heller för den delen. Det är bara att ta sej igenom och sedan samla ihop sej och på nytt lyfta blicken och minnas var fokus ska vara.

Vad är då mitt fokus? Vad är meningen med allt? Jo, det är att jag mår bra och det är att min familj och mina vänner mår bra. Det finns mycket annat som är viktigt också men de sakerna är de allra viktigaste för mej.



söndag 25 december 2011

Juldagen

Hej på er! Vet inte om jag ens vågar nämna min oro från igår. Men jag är ok, tills nu i alla fall.

Det har varit en lugn dag idag. Dottern har legat och halvsovit nästan hela dagen med feber. Stackars liten, hon är så trött.  Vi har i alla fall fått till en promenad och lite plock och tvätt. Sen har det bara varit soffan som har varit aktuell. Så skönt.

Nu hoppas jag på nya friska tag imorgon med en pigg liten dotter.

lördag 24 december 2011

Stilla natt. Eller?!

Man och barn sover. Jag ligger i soffan och funderar på om whiskyn som jag smuttade på ställde till det eller om det är min tur nu. Min tur att ta över det dottern gick igenom igår, magsjukan alltså...

Ingenting har hänt än men jag känner mej lite... konstig. Håller tummarna och hoppas, hoppas, HOPPAS att kombinationen liiiite för mycket god mat, stillasittande och en jäkligt tight trosgördel som gör att min mage känns lite väl rörig.

Snälla snälla  nån, säg att det är så. Jag tycker inte om att må illa!

Det har varit en riktigt fin julafton. Dottern har i och för sig gått på halvfart med feber hela dagen men tack och lov räckte det med kräkstrapatser igår. Lilla snorpan, det var knappt att hon orkade med alla fina julklappar. Men med lite hjälp så gick det bra. Förmiddagen var lugn med lite förberedande fix innan vi begav oss till familjen och julfirandet Trollbäcken. Det var som sagt väldigt mysigt och trevligt, alla var glada och nöjda.

Jag hoppas som sagt att denna julhelg får fortsätta så och det gäller ju bara att bestämma sej, eller hur?!

torsdag 22 december 2011

Nu är det nära!

Det är nära till mycket nu!

Herregud, i övermorgon är det julafton. Jag gillar julen även om jag inte har haft så mycket tid över till att julfrossa med pyssel och fix i år. Well, det blir jul ändå och jag är helt övertygad om att den kommer bli en riktig höjdare!

Det bästa är att veckan som kommer är ledig. Som jag har längtat! Ingenting är planerat, vi ska bara vara hemma och göra inget alls eller vad vi nu får för oss att hitta på. Jag har en aning om att det kommer att bli en del legobyggande och barbiepysslande. Tomten och jag är nämligen ganska bundis.

Sen hoppas jag att att jag kan komma igång med träningen också nu när jag ska vara ledig. Förkylningen börjar så sakta ge med sej och jag längtar verkligen efter en löprunda!

Nu återstår bara en ynka arbetsdag innan denna efterlängtade julledighet... Jag kommer att studsa upp ur sängen imorgon! Well...

En annan sak som är nära förestående nu är startskottet för den reklamkampanj som jag kommer att vara med i. 27 december går starten på nätet och 2 januari kommer börja synas i tidningar och på TV.

Jag fick en härlig julklapp idag, det kom en CD på posten med filmerna och några bilder! Vilken konstig, underbar känsla att se sej själv i ett sånt sammanhang.Men jag gillade det verkligen och är så GLAD för att det är så snyggt och bra gjort! Det har varit riktigt nervöst ett tag men nu kan jag koppla av, jag har absolut inget att vara orolig för.

Ha nu en riktig god jul och ett gott nytt 2012!

söndag 18 december 2011

Men nääää!

Rösten har delvis hittat tillbaka igen. Trycket över bröstet är kvar men nu tror jag nog att förkylningen ger med dej snart. Det måste den! Jag längtar efter att träna...

Idag har jag försökt att få till lite julstämning här hemma i radhuset. Nu är granen på plats och några tomtar blev framplockade också. Två satser med knäck har tillverkats, likaså en supergod snickershistoria.

Allt kunde vara i det närmaste prefekt, men kvällen rundades av på ett jättetråkigt sätt. Lilla klätterapan till dotter var uppe på tvättmaskinen för att hämta nåt i ett skåp och for med näsan före i badrumsgolvet. Stackars liten. Nu ser hon ut som en tragisk liten boxare som fått en lite för mycket stryk.

Jag sitter här i soffan med lillsnorpan sovande bredvid. Ska snart bära upp henne till min säng. Hon får ligga nära inatt. Min lilla älskling...

lördag 17 december 2011

Största möjliga tyssssstnad....

Imorse vaknade jag utan röst och jag har inte hittat den än. Det enda ljud jag får fram är ett ilsket väsande även om jag hade tänkt att säga nåt snällt.

Jo, jag fick rösten att funka en gång idag. Jag skrek rakt ut när dottern ramlade handlöst utför en rulltrappa i centrum. Tack och lov gick det bra, hon blev nog mest rädd. Jag också, fruktansvärt rädd. Benen var som spagetti efteråt. Vi var på väg ner till bilen när det hände och det tog en bra stund innan jag hade lugnat ner mej så pass att jag kunde starta bilen och köra hem.

Nu aspirerar nämnda dotter på att spela lite på datorn så hejdå och ha en fin kväll!

torsdag 15 december 2011

Dimma

Nu har jag dragit på mej en förkylning igen. Det var bara en månad sen sist...

Den är inte så illa egentligen men i kombination med en stressig och pressad situation på jobbet gör att veckan som snart passerat är som en jäkla dimma. Jag borde verkligen krypa ner i sängen för att fixa sista arbetsdagen innan det är helg och efterlängtad vila.

Huvudet snurrar och halsen värker. Undrar om det finns nåt hål jag kan gräva ner mej och gömma mej tills det är vår?

Känner inte alls för det här mer. Blä...

lördag 10 december 2011

10 december

Det är en 10 december idag. Fattar ni?! TIONDE DECEMBER! Herregud, det är snart jul. Året är på väg att ta slut!

Var tog 2011 vägen?!

Det är också strax dax för sonen att fylla år. Åtta år blir han på söndag. Det känns nästan lite overkligen att han faktiskt har funnits med oss i åtta fantastiska år. Helt otroligt!

Tiden bara tuggar på medan jag stressar runt och försöker planera tillvaron för att hinna med så mycket som möjligt. Jag har blivit dålig på att stanna upp. Men ikväll blev det en sån där mysig kväll. Trevligt sällskap i soffan och Idolfinal. Glada barn. Mer prat i samma soffa med systerdotttern när alla andra hade lagt sej.

Är varm i hjärtat, kommer att sova gott inatt.

Veckan som gått har bestått av mycket jobb, massor med hemmafix och en ganska ok mängd träning. I måndags körde jag ett benpass, i tisdags tog jag en dust med löpbandet och idag blev det först styrka för överkroppen och sedan trampande på löpbandet igen. Jag skulle önska ytterligare ett pass med löpning i helgen men jag är rädd att det inte finns tid till det.

Nu är det dags att glida in i den där efterlängtade sömnen... Go natt!



söndag 4 december 2011

Vill be om ursäkt...

Just nu är det inte mycket till blogg det här. Sorry... Det finns inte tid just nu, måste lägga krut på annat. Jag kommer tillbaka framöver!