söndag 11 september 2011

Snart är det vinter!

Idag införskaffades en vinterjacka, en röd fin Didrikson parkas blev det. Fin om jag får säga det själv!

Vi köpte högtalare till sonens piano också så nu kan vi lyssna och njuta (jaaa, den som har tålamod får skörda, eller nåt...) av hans spelande! Jag hoppas verkligen att han vill vill lära sej spela och att han vill leka med pianot och få lite självförtroende där. Det är ju så himla kul, tycker jag... Vill så gärna att han ska tycka det också.

Han kom hem nu och blev väldigt skeptisk till att sätta sej och testa när vi nu kan höra vad han spelar, förut hade han bara hörlurar. Nu har han suttit där en stund och jag ser ett liiitet leende.... Han gillar det nog! 

Det har varit en bra helg! Idag har jag varit väldigt seg och jag är rädd att förkylningen som jag har hållt på avstånd sedan förra fredagen inte kommer att ge sej... Men jag är inte helt sänkt och Esberitox har funkat förut!

Igår var det dags att städa huset. Finns det nåt trökigare?! Jaa, möjligen att stryka då... Vi försöker att göra som så att varannan vecka städas huset grundligt och varannan vecka blir det en lightstädning i badrummen och dammsugaren får ta det värsta i övriga huset.

Nu var det som sagt dags för helstädning igen. Ofta så drar städandet ut så att det tar hela dan med en massa avbrott för att underhålla barn och fixa med det ena och det andra. Nu försökte vi effektivisera det hela lite och fixade barnvakt till lilltösen och sonen var hos en kompis. På dryga tre timmar hade vi städat klart, så himla skönt!

När huset doftade av Ajax och dotter och barnvakt hade fått lunch, gav jag mej ut på en löprunda och kunde nöjt konstatera att jag tog mej 11 km på en timme. Men det var förbannat jobbigt, jäkla förkylning!

Sen var det dags för bowling med man och barn. Eller snarare flipper för min del, om man vill vara mer detaljerad. Vi spelade på en bana med grindar och jag måste konstatera att om inte de där grindarna hade funnits där så hade jag inte fått med mej många poäng... Men roligt var det!

Kvällen spenderades i soffan och filmen för kvällen blev Draktämjaren. Idel tecknat är det här...

Sonen frågade mej härom dagen om vilken min favoritfilm är och jag berättade att det är Mamma Mia, en riktig höjdare! Då tyckte sonen att vi trots allt kunde kolla på Star Wars - The Clone Wars, han kände inte riktigt för att se Stellan Skarsgård och de andra gubbarna sjunga Abbalåtar... Kan inte förstå varför?!

Det börjar bli dags att packa väskan, imorgon bär det av till Oslo.

Inga kommentarer: