lördag 6 augusti 2011

Linda Haglund och jag

Jag fick sällskap i skogen idag under sista delen av min löprunda. Ingen mindre än Linda Haglund körde intervaller i spåret. Jag har alltid gillat henne, hon bor här i närheten och jag ser henne ofta ute med sin hund. Hon ska ju vara med i nästa omgång av "Mästarnas mästare", ska heja på henne då!

Imorgon börjar sista delen i min viktminskningsfas. Från och med imorgon ska jag köra fyra veckor helt "by the book" utan några utsvävningar i ätandet och med målmedveten, planerad träning för att se var jag landar nånstans. På morgonen 4 september ställer jag mej på vågen och det vågen visar då blir min målvikt. Jag kommer att väga mej varje söndag och bara då, nu känns det som om jag står på vågen minst en gång per dag för att jag är så orolig för att jag ska gå upp nu under semestern... Den biten har jag inte lyckats koppla bort.

Jag kört på i viktminskningsläge i ett år och åtta månader när jag går i mål. Just för dagen ligger jag på lite drygt minus 34 kg. Jag vet inte vad jag vågar hoppas på, kanske ett minus på ytterligare 3 kg?

Veckans mat har gått i semestertema och träningen har inte blivit som jag hade tänkt riktigt. Det blev ju en tur med sonen som coach på cykel tidigare i veckan och sen har jag inte fått något gjort förrän idag då jag gav mej ut på en tur runt "hooden" och avslutade med ett tänkt tufft och snabbt pass i skogen. Tufft blev det, men inte speciellt fartfyllt. Orken tog slut helt enkelt. Jag tog det lite lugnt på slutet och fick i alla fall ihop en sväng på 45 minuter.

Träningen i veckan (som ju börjar för min del imorgon eftersom det är vägdag då) kommer att se ut så här:

Söndag: 60 minuters lugn distanslöpning.
Måndag: Styrka ben, 30 min.
Tisdag: Mellanlångt distanspass, 45 minuter.
Onsdag: 30 min intervaller på löpband.
Torsdag: Vila
Fredag: Styrka överkropp, 30 min.
Lördag: Midnattsloppet på kvällen! Tror nog att det blir en liten försiktig sväng på förmiddagen.

Maten kommer som sagt gå helt enligt viktväktarnas "regler" med pointsräkning och planering. Under dessa veckor kommer jag inte att skippa pointsen på fredag och lördag kväll som jag har gjort det sista utan nu kör jag med fullständig kontroll.

Nu jävlar ska jag göra den här upploppssträckan till en skön framgång så att jag kan köra vidare i jämvikt sen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Go, go, go, kör hårt kära syster!